2021. 10. 27. szerda

Szabina
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A DK továbbra sem támogatja, hogy alkalmatlan emberek kerüljenek kiemelkedően fontos posztokra

A DK továbbra sem támogatja, hogy alkalmatlan emberek kerüljenek kiemelkedően fontos posztokra

Az ország fideszes vezetése ismét egy posztjára alkalmatlan személy kinevezését akarja lenyomni a demokraták torkán.  A párthűség alapú kinevezésekkel már így is elég kárt okoztak az országnak, és most is erre készülnek. Az Állampolgári Jogok Biztosának feladat – és hatásköre rendkívül fontos és érzékeny terület, ezért erre a pozícióra kizárólag olyan embert lehetne kinevezni, aki tudásával, tapasztalatával és személyével is garantálja, hogy Magyarország állampolgárainak jogai biztonságban vannak, azokat sérelem nem érheti. A mostani jelölt sem elméleti, sem gyakorlati felkészültsége alapján nem alkalmas a poszt betöltésére. Alátámasztja ezt az a tény is, miszerint az Igazságügyi Bizottság ülésén semmilyen emberi jogi kérdésben nem volt hajlandó elkötelezni magát.

Már a jelölés módja is vérlázító, és híven tükrözi, mit gondol a kormány a jogállamiságról: egyeztetés nélküli jelölés volt, ez a módszer pedig nem felel meg az ENSZ függetlenségi kívánalmainak sem.

A Demokratikus Koalíció tiltakozik az ellen, hogy egy szakmailag alkalmatlan, politikai alapon kinevezett ember legyen az Állampolgári Jogok Biztosa. Mivel a jelölés módját méltatlannak tartjuk, ezért nem veszünk részt a mai szavazáson.

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum