2021. 09. 21. kedd

Máté, Mirella
1 EUR 355 HUF
1 GBP 413 HUF

A DK továbbra is hisz az Európai Egyesült Államok eszméjében

Belgium, Franciaország, Hollandia, Luxemburg, Nyugat-Németország és Olaszország 1957-ben írták alá a római szerződést, amellyel az Európai Szén- és Acélközösség elindult az egységes Európai Unió létrejötte felé.
60 évvel ezelőtt mindenki számára világos volt, hogy Európa csak akkor lesz békés, gazdaságilag erős és folyamatosan fejlődő kontinens, ha a tagjai egyöntetűen kiállnak a szabadság, az egyenlőség, a demokrácia és a sokszínűség eszméi mellett. A mai, ebből az ünnepélyes alkalomból összehívott római EU-csúcson viszont azok is ott lesznek, akik ezt szeretnék lebontani.

Orbán Viktor ma Júdásként fog az európai vezetők között feszengeni, mert a demokrácia helyett az illiberalizmust, a szabad sajtó helyett a pártállami propagandát, a sokszínűség helyett az etnikai homogenitást, a tisztességes verseny helyett a tehetségtelen haverok korrupt helyzetbe hozását választotta. Ez nem azoknak az ünnepe, akik az orosz érdekeket kiszolgálva, hazájuk érdekeit elárulva évek óta EU-ellenes politikát folytatnak.

A Demokratikus Koalíció továbbra is hisz az Európai Egyesült Államok eszméjében. Hisszük, hogy hazánk hosszú távú célja az Európai Egyesült Államok megteremtése, közös Európai Alkotmánnyal, európai kormánnyal, parlamenttel, közös kül-, honvédelmi, gazdaság-, pénzügy-, és adópolitikával. A DK ma ünnepel, mert 60 éve ennek az alapkövét tették le Rómában.

Gyurcsány Ferenc
elnök
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum