2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 406 HUF
1 GBP 482 HUF

A DK továbbra is hisz az Európai Egyesült Államok eszméjében

Belgium, Franciaország, Hollandia, Luxemburg, Nyugat-Németország és Olaszország 1957-ben írták alá a római szerződést, amellyel az Európai Szén- és Acélközösség elindult az egységes Európai Unió létrejötte felé.
60 évvel ezelőtt mindenki számára világos volt, hogy Európa csak akkor lesz békés, gazdaságilag erős és folyamatosan fejlődő kontinens, ha a tagjai egyöntetűen kiállnak a szabadság, az egyenlőség, a demokrácia és a sokszínűség eszméi mellett. A mai, ebből az ünnepélyes alkalomból összehívott római EU-csúcson viszont azok is ott lesznek, akik ezt szeretnék lebontani.

Orbán Viktor ma Júdásként fog az európai vezetők között feszengeni, mert a demokrácia helyett az illiberalizmust, a szabad sajtó helyett a pártállami propagandát, a sokszínűség helyett az etnikai homogenitást, a tisztességes verseny helyett a tehetségtelen haverok korrupt helyzetbe hozását választotta. Ez nem azoknak az ünnepe, akik az orosz érdekeket kiszolgálva, hazájuk érdekeit elárulva évek óta EU-ellenes politikát folytatnak.

A Demokratikus Koalíció továbbra is hisz az Európai Egyesült Államok eszméjében. Hisszük, hogy hazánk hosszú távú célja az Európai Egyesült Államok megteremtése, közös Európai Alkotmánnyal, európai kormánnyal, parlamenttel, közös kül-, honvédelmi, gazdaság-, pénzügy-, és adópolitikával. A DK ma ünnepel, mert 60 éve ennek az alapkövét tették le Rómában.

Gyurcsány Ferenc
elnök
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Irány a suli!
10 + 1 tipp iskolakezdéshez, iskolatáska választáshoz Szeptember, becsöngetés. Fontos dátum gyerekek és szülők életében. Sokan nem várják, mások vi…

További cikkek

Irány a suli!
10 + 1 tipp iskolakezdéshez, iskolatáska választáshoz Szeptember, becsöngetés. Fontos dátum gyerekek és szülők életében. Sokan nem várják, mások vi…