2022. 06. 27. hétfő

László
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A DK törvényjavaslatot nyújt be, hogy a kormánynak kötelező legyen járványügyi adatokat szolgáltatnia az önkormányzatoknak!

A DK törvényjavaslatot nyújt be, hogy a kormánynak kötelező legyen járványügyi adatokat szolgáltatnia az önkormányzatoknak!

Az elmúlt napokban több DK-s polgármester is azt kezdeményezte, hogy a kormány szolgáltasson kerületre bontott konkrét járványügyi adatokat az önkormányzatoknak. Így tett többek között Cserdiné Németh Angéla XV. kerületi, Szaniszló Sándor XVIII. kerületi DK-s polgármester és Katanics Sándor DK-s veszprémi önkormányzati képviselő is. A kormány minden esetben megtagadta az adatszolgáltatást, Sára Botond bukott fideszes polgármester a fővárosi kormányhivatal vezetőjeként pedig azzal indokolta a kormányzati titkolózást, hogy nincs járványügyi veszélyhelyzet, ezért nem adhatják ki a járványügyi adatokat.

Ezen szeretnénk segíteni, ezért a Demokratikus Koalíció törvényjavaslatot nyújt be, hogy a területileg illetékes kormányhivataloknak kötelező legyen konkrét, kerületre vagy településre bontott járványügyi adatokat szolgáltatnia az önkormányzatoknak! Elég volt a kormányzati titkolózásból és sumákolásból, a kormánynak kutya kötelessége, hogy tájékoztatást nyújtson az önkormányzatok vezetésének. Ha a Fidesz nem támogatja a törvényjavaslatunkat, azzal a titkolózás és az elhallgatás mellett foglalnak állást, ezzel is hátráltatva a vírus elleni védekezést. Azt szeretnénk, hogy a kormány végre ne a vírus oldalán álljon, hanem az emberekén, ezért van szükség a kötelező kormányzati adatszolgáltatásra.

Varga Zoltán

A DK országgyűlési képviselője, frakciószóvivője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum