2021. 12. 9. csütörtök

Natália
1 EUR 368 HUF
1 GBP 430 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A DK törvényjavaslatban követeli, hogy a koronavírus-járvány miatt gyermekükkel otthon maradó szülők kapják meg teljes bérüket

A DK törvényjavaslatban követeli, hogy a koronavírus-járvány miatt gyermekükkel otthon maradó szülők kapják meg teljes bérüket

Miután Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy az általános iskolák és az óvodák a tavaszi szünet végéig bezárnak, a szülőknek négy napja volt arra, hogy megoldják gyermekük elhelyezését.

A bejelentést követően elindult a pánikkormány szokásos fejetlen kapkodása is, először közölték, hogy ügyeletet sem lehet tartani, majd ráparancsoltak az önkormányzatokra, hogy egy hétvége alatt mégis szervezzék meg az ügyeletes csoportokat. Ha a szülők nem tudják megoldani az otthoni munkavégzést, kénytelenek táppénzre menni, ami komoly bevételkiesést jelent az egyre nehezebben élő családoknak, és az állásuk is veszélybe kerülhet.

A Demokratikus Koalíció törvényjavaslatban követeli, hogy a koronavírus-járvány miatt gyermekükkel otthon maradó szülők kapják meg teljes bérüket, és kapjanak fokozott védelmet a munkahelyükön! Elfogadhatatlan, hogy a pánikkormány alkalmatlan intézkedései, nemlétező válságkezelése nem csak iszonyatos gazdasági válságot eredményezett, de egy olyan harmadik hullámba is belekergetett minket, ami miatt újra be kell zárni az iskolákat. A családok tavaly tavasz óta lassan felélik minden tartalékukat, nem lehet életeket veszélyeztetni azzal, hogy a szülők nem kapnak teljes fizetést.

Arató Gergely

A DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hirdetés

Friss hírek

Hirdetés

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum