2022. 06. 27. hétfő

László
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF

A DK tiltakozik az orvosi szakrendelők államosítása ellen!

Úgy látszik, Orbánék már nem csak a lakosságot zaklatják újra a konzultációnak nevezett kormánypropagandával. Sajtóhírek szerint a szakellátásban dolgozó orvosok és gyógyszerészek a napokban megkapták a maguk kérdőívbe csomagolt ultimátumát, miszerint a Fidesz a szegényes állami és a gazdag magánellátás betonba öntése mellett a járóbetegellátás központosítására, vagyis az önkormányzati szakrendelők államosítására készül, ami a beszerzések megbénulását, a rendszer működésképtelenné válását, és az ellátás színvonalának csökkenését eredményezné.

A Demokratikus Koalíció tiltakozik a Fidesz újabb államosítási kísérlete, a szakrendelői rendszer szétverése ellen. Ez a lépés Orbán újabb bosszúhadjárata Budapesttel és a budapestiekkel szemben. Emlékeztetünk rá, hogy a kormány 50 milliárd forintot ígért a fővárosi egészségügynek az atlétikai világbajnokságért cserébe, amit most egyetlen tollvonással készülnek visszavonni. Aki kicsinyes politikai céljai érdekében majd másfél millió ember egészségét és ellátását képes veszélyeztetni, annak azt sem szabad elhinni, amit kérdez, főleg nem azt, amit mond. A kormány ezzel újra bebizonyította, hogy a hatalomért és a pénzért bármire képes, és közben a budapestiek egészsége egyáltalán nem érdekli.

Szaniszló Sándor
A XVIII. kerület polgármestere, Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum