2022. 05. 23. hétfő

Dezső
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A DK segít, ha már a kormány nem végzi el a feladatát – Leteszteljük egy idősotthon összes lakóját

A DK segít, ha már a kormány nem végzi el a feladatát – Leteszteljük egy idősotthon összes lakóját

Miközben Európában szinte mindenhol azt látjuk, hogy a kormányok tömegeket tesztelnek, addig Magyarországon még mindig nem ezt a helyzet. Valamiféle elavult protokoll miatt utasítják el azokat a pácienseket, akik az egészségükért aggódnak. Ők vagy kifizetik az akár 30-40 ezer forintba kerülő magántesztet, vagy kétségek között maradnak. Az állam még a veszélyeztetettebb, idős embereknek sem hajlandó kifizetni a tesztelését.

A Demokratikus Koalíció ezért úgy döntött, hogy segít legalább az időseknek, ha már a kormány képtelen ellátni a feladatát. 80 tesztet rendeltünk az Oltalom Karitatív Egyesület budaörsi intézményének, amiből valamennyi bent lakó idős gondozott és az összes dolgozó koronavírus-szűrését meg tudják csinálni. Bár a tesztelés nem egy ellenzéki párt feladata, nem nézhetjük tétlenül, ahogy a kormány cserben hagyja a magyarokat. Itt lenne az ideje, hogy Orbánék végre komolyan vegyék a tömeges tesztelést, és ahelyett, hogy emberek életével játszanak, végezzék el a feladatukat.

Dobrev Klára

a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, az Európai Parlament alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum