2023. 01. 27. péntek

Angelika
1 EUR 389 HUF
1 GBP 442 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A DK-s önkormányzatok az oltás szervezésében segítik a kormány által magukra hagyott háziorvosok munkáját

A DK-s önkormányzatok az oltás szervezésében segítik a kormány által magukra hagyott háziorvosok munkáját

A kormány a járvány kezdete óta gyalázza, oltásellenesnek nevezi az ellenzéket. Újra hangsúlyozzuk, hogy a DK oltáspárti közösség, szeretnénk, ha nőne az oltási kedv, ehhez viszont hiteles, átlátható tájékoztatásra lenne szükség. A kormány össze-vissza kommunikációját, a tájékoztatás hiányát és a bizalmatlanságot mutatja azonban, hogy megsokszorozódott a kerületekben az orvosokhoz irányuló aggódó megkeresés a védőoltásokkal kapcsolatban, az ezzel járó adminisztratív feladatok pedig a betegek gyógyításától veszik el a háziorvosok idejét. A DK-s önkormányzatok ezért arra vállalkoztak, hogy az oltás megszervezésében segítsék a kormány által cserbenhagyott háziorvosok munkáját.

A XVIII. kerületben tíz oltócsapatot állítottunk fel a szakrendelőben, akik naponta kb. 1500 oltást tudnának beadni, ha kapnának elég vakcinát. Jelenleg napi 450 vakcinát használnak fel.
A háziorvosi praxisokba irányítottunk át 8 beoltott munkatársat a védőnői szolgálattól.
Levélben megkerestük a kerületi közművelődési, szociális és pedagógusi ágazatot, kérve, hogy a beoltott munkatársak jelentkezzenek önkéntesnek az oltással kapcsolatos adminisztrációs feladatok ellátására.
Rendszeres, a munkájukat segítő online megbeszéléseket szervezünk a háziorvosokkal.
Az önkormányzat nehéz anyagi helyzete ellenére évi 42 millió forinttal támogatja a praxisokat.

A DK felszólítja a dubajozó halálkormányt, hogy fejezze be a hazudozást például arról, hogy a XVIII. kerület küldte vissza a fel nem használt vakcinákat, ehelyett tegyenek meg mindent az oltás elősegítéséért! Ez a segítség, a felelős gondolkodás ideje, nem a sárdobálásé!

Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület DK-s polgármestere

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Márkaépítés trendek 2023-ban
A márkaépítési irányvonalak a médiafogyasztási szokásokkal együtt szinte folyamatosan változnak. Ezekhez a vállalatoknak is alkalmazkodniuk kell, ha s…