2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A DK reagálása Orbán Viktorra – Nem újabb eladósítás, hanem vissza nem térítendő támogatás kell a magyar vállalkozásoknak!

A DK reagálása Orbán Viktorra – Nem újabb eladósítás, hanem vissza nem térítendő támogatás kell a magyar vállalkozásoknak!

Orbán Viktor azt mondta a ma reggeli, Kossuth Rádiónak adott interjújában, hogy “új programot indítanak a kis- és középvállalatok számára, 10 millió forintos hitelt lehet felvenni 0 százalékos kamatra, úgy, hogy 3 évig nem kell hozzákezdeni a törlesztéshez”. Ez világos üzenet a már most is adósságokban vergődő magyar vállalkozásoknak: adósítsák el magukat még jobban, még több évre, kerüljenek csak még mélyebb adósságspirálba, mert ennél többet ez a kormány nem fog tenni értük.

A Demokratikus Koalíció szerint nem újabb eladósítás, hanem vissza nem térítendő támogatás kell a magyar vállalkozásoknak! A DK emlékeztet: a válságkezelés költségeit egy az egyben az Európai Unió állja, egyetlen magyar adóforint sem szükségeltetik ahhoz, hogy a bajba jutott magyar vállalkozások vissza nem térítendő támogatásokat kapjanak a kormánytól. Úgy fest, hogy a pánikkormány az efféle támogatásokat csak a fideszes oligarcháknak tartja fent, a becsületes vállalkozóknak pedig azt ajánlgatja, adósítsák csak el magukat hosszú évekre, hátha így olcsóbban felvásárolhatják majd a vállalkozásaikat a fideszes gázszerelők, vejek és rokonok.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…