2022. 12. 8. csütörtök

Mária
1 EUR 411 HUF
1 GBP 475 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A DK reagálása Orbán Viktorra – Nem újabb eladósítás, hanem vissza nem térítendő támogatás kell a magyar vállalkozásoknak!

A DK reagálása Orbán Viktorra – Nem újabb eladósítás, hanem vissza nem térítendő támogatás kell a magyar vállalkozásoknak!

Orbán Viktor azt mondta a ma reggeli, Kossuth Rádiónak adott interjújában, hogy “új programot indítanak a kis- és középvállalatok számára, 10 millió forintos hitelt lehet felvenni 0 százalékos kamatra, úgy, hogy 3 évig nem kell hozzákezdeni a törlesztéshez”. Ez világos üzenet a már most is adósságokban vergődő magyar vállalkozásoknak: adósítsák el magukat még jobban, még több évre, kerüljenek csak még mélyebb adósságspirálba, mert ennél többet ez a kormány nem fog tenni értük.

A Demokratikus Koalíció szerint nem újabb eladósítás, hanem vissza nem térítendő támogatás kell a magyar vállalkozásoknak! A DK emlékeztet: a válságkezelés költségeit egy az egyben az Európai Unió állja, egyetlen magyar adóforint sem szükségeltetik ahhoz, hogy a bajba jutott magyar vállalkozások vissza nem térítendő támogatásokat kapjanak a kormánytól. Úgy fest, hogy a pánikkormány az efféle támogatásokat csak a fideszes oligarcháknak tartja fent, a becsületes vállalkozóknak pedig azt ajánlgatja, adósítsák csak el magukat hosszú évekre, hátha így olcsóbban felvásárolhatják majd a vállalkozásaikat a fideszes gázszerelők, vejek és rokonok.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem …

További cikkek

A multik globális termelési láncainak aljára száműzött magyar munkavállalók OECD statisztikák szerint 30%-kal többet dolgoznak, mint egy átlagos német…