2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A DK reagálása Orbán Viktor bejelentésére – A miniszterelnök ne az önkormányzatok zsebében turkáljon, hanem engedje el a társasági adót!

A DK reagálása Orbán Viktor bejelentésére – A miniszterelnök ne az önkormányzatok zsebében turkáljon, hanem engedje el a társasági adót!

A miniszterelnök mai bejelentése szerint az orbáni pánikkormány továbbra sem képes vagy hajlandó a válság kezelésére. A járvány és a válság féken tartásában hónapok óta bukdácsoló kormányfőtől ma arra futotta, hogy jó mélyen belenyúlt az önkormányzatok zsebébe, elengedve az önkormányzati bevételt jelentő iparűzési adó felét. Vállalkozásoknak járó közvetlen állami támogatás nem lesz, központi adók elengedéséről szó sincs, az elbocsájtott munkavállalók támogatása fel sem merül. A stadionok épülnek, a fideszes oligarchák gazdagodnak az állam pénzén, a válság meg szép csendben felfalja lassan a jövő évet is.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a miniszterelnök ne az önkormányzatok zsebében turkáljon, hanem engedje el a társasági adót, nyújtson közvetlen állami támogatást a bajba került vállalkozásoknak, és fizessen rendkívüli állami támogatást a kormány elégtelen munkahelyvédelme miatt elbocsájtott embereknek! Tudjuk, hogy Orbán Viktor kiválóan tud mindig mások zsebében kotorászni, de az egy másik “szakma”, mint miniszterelnöknek lenni. Nem a járványban derekasan helytálló önkormányzatok pénzét kell osztogatni, hanem a hónapok óta teszetoszáskodó állam pénzéből kell válságot kezelni: a társasági adó elengedésével, valamint a vállalkozások és az elbocsájtottak közvetlen állami támogatásával!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek