2022. 06. 26. vasárnap

János, Pál
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A DK nem vesz részt a Kúria elnökéről szóló szavazáson – Elutasítjuk, hogy Polt Péter jobbkeze legyen a Kúria elnöke!

A DK nem vesz részt a Kúria elnökéről szóló szavazáson – Elutasítjuk, hogy Polt Péter jobbkeze legyen a Kúria elnöke!

A Parlament ma fog szavazni arról, hogy Varga Zsolt András, Polt Péter jobbkeze legyen a Kúria elnöke. Varga Zsolt Andrást a Fidesz úgy teheti a Kúria elnökévé, hogy egyrészt soha életében nem volt bíró, ennél fogva soha, egyetlen ügyben sem bíráskodhatott, másrészt összesen 10 évig ő volt a legfőbb ügyész helyettese. Az Orbán-kormány tehát Európában teljesen példátlan módon, minden jogállami elvet, és a hatalmi ágak szétválasztásának elvét is megsértve egy fideszes ügyészt akar a legfőbb bírói hatalom birtokosaként látni. Ez a jogállam maradványainak a szándékos megcsúfolása; ez olyan, mintha Mészáros Lőrincre bíznák a korrupcióellenes harcot.

A Demokratikus Koalíció nem fog részt venni abban a színjátékban, hogy a Fidesz a Parlamenttel szentesíti a vérlázító kinevezést, a képviselőink ezért nem fognak részt venni a szavazáson. A DK szerint Polt Péter jobbkezének semmi keresnivalója nincs semmilyen bíróságon, nemhogy a Kúria elnöki székében. A DK minden lehetséges nemzetközi fórumon meg fogja támadni, ha egy fideszes ügyész lesz a legfőbb bíró Magyarországon. Ilyet dél-amerikai banánköztársaságokban, Oroszországban és Türkmenisztánban lehet csinálni, de Európában nem.

Sebián-Petrovszki László
a DK országgyűlési képviselője, az Igazságügyi bizottság tagja
Sebián-Petrovszki László sajtótájékoztatóját a DK oldalán közvetítettük:

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum