2022. 01. 16. vasárnap

Gusztáv
1 EUR 356 HUF
1 GBP 426 HUF

A DK négypontos válságkezelő csomagot ajánl a kormánynak

Lassan egy év is eltelik a járvány kezdete óta, az Orbán-kormány azonban ennyi idő alatt is képtelen volt a válságkezelésre és a bajba került magyar vállalkozások megsegítésére. Orbán Viktor még büszke is arra, hogy cserben hagyta a gazdaságot, hiszen tegnap lényegében elismerte, hogy nem volt, nincs és nem is lesz válságkezelés. A Demokratikus Koalíció követeli a kormánytól, hogy hozzon létre egy koronavírus-segélyalapot! A DK 4 pontos válságkezelő csomagot ajánl a kormánynak:

  1. Fizessék ki a koronavírus-segélyalapból a korlátozásokkal sújtott magyar kis- és középvállalkozások tavalyi bevételeinek 80%-át!
  2. Fizessék ki a segélyalapból a járvány alatt elbocsájtott dolgozók bérének 80%-át!
  3. Fizessék ki mindezeket visszamenőlegesen is, legalább tavaly novemberig visszamenőleg, hiszen a kormány közel egy éve késik a válságkezeléssel.
  4. A válságkezelésre kapott rendkívüli uniós támogatást csak és kizárólag erre lehessen felhasználni, elég volt az oligarchamentésből és a lopásból!

Tavaly márciusban még csak javasoltuk a koronavírus-segélyalap létrehozását, most már azonban követeljük, mert a magyarokat láthatóan egy éve cserben hagyja a kormány.

dr. Molnár Csaba

A DK ügyvezető alelnöke, EP-delegációvezetője, az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Életmentés összefogással
Időben érkezett a segítség ahhoz a sajószentpéteri férfihoz, aki Miskolcon a Szinva patakba zuhant. A bajbajutottat az utolsó pillanatban mentették me…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum