2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

A DK négypontos válságkezelő csomagot ajánl a kormánynak

Lassan egy év is eltelik a járvány kezdete óta, az Orbán-kormány azonban ennyi idő alatt is képtelen volt a válságkezelésre és a bajba került magyar vállalkozások megsegítésére. Orbán Viktor még büszke is arra, hogy cserben hagyta a gazdaságot, hiszen tegnap lényegében elismerte, hogy nem volt, nincs és nem is lesz válságkezelés. A Demokratikus Koalíció követeli a kormánytól, hogy hozzon létre egy koronavírus-segélyalapot! A DK 4 pontos válságkezelő csomagot ajánl a kormánynak:

  1. Fizessék ki a koronavírus-segélyalapból a korlátozásokkal sújtott magyar kis- és középvállalkozások tavalyi bevételeinek 80%-át!
  2. Fizessék ki a segélyalapból a járvány alatt elbocsájtott dolgozók bérének 80%-át!
  3. Fizessék ki mindezeket visszamenőlegesen is, legalább tavaly novemberig visszamenőleg, hiszen a kormány közel egy éve késik a válságkezeléssel.
  4. A válságkezelésre kapott rendkívüli uniós támogatást csak és kizárólag erre lehessen felhasználni, elég volt az oligarchamentésből és a lopásból!

Tavaly márciusban még csak javasoltuk a koronavírus-segélyalap létrehozását, most már azonban követeljük, mert a magyarokat láthatóan egy éve cserben hagyja a kormány.

dr. Molnár Csaba

A DK ügyvezető alelnöke, EP-delegációvezetője, az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…