2021. 09. 20. hétfő

Friderika
1 EUR 354 HUF
1 GBP 413 HUF

A DK négypontos válságkezelő csomagot ajánl a kormánynak

Lassan egy év is eltelik a járvány kezdete óta, az Orbán-kormány azonban ennyi idő alatt is képtelen volt a válságkezelésre és a bajba került magyar vállalkozások megsegítésére. Orbán Viktor még büszke is arra, hogy cserben hagyta a gazdaságot, hiszen tegnap lényegében elismerte, hogy nem volt, nincs és nem is lesz válságkezelés. A Demokratikus Koalíció követeli a kormánytól, hogy hozzon létre egy koronavírus-segélyalapot! A DK 4 pontos válságkezelő csomagot ajánl a kormánynak:

  1. Fizessék ki a koronavírus-segélyalapból a korlátozásokkal sújtott magyar kis- és középvállalkozások tavalyi bevételeinek 80%-át!
  2. Fizessék ki a segélyalapból a járvány alatt elbocsájtott dolgozók bérének 80%-át!
  3. Fizessék ki mindezeket visszamenőlegesen is, legalább tavaly novemberig visszamenőleg, hiszen a kormány közel egy éve késik a válságkezeléssel.
  4. A válságkezelésre kapott rendkívüli uniós támogatást csak és kizárólag erre lehessen felhasználni, elég volt az oligarchamentésből és a lopásból!

Tavaly márciusban még csak javasoltuk a koronavírus-segélyalap létrehozását, most már azonban követeljük, mert a magyarokat láthatóan egy éve cserben hagyja a kormány.

dr. Molnár Csaba

A DK ügyvezető alelnöke, EP-delegációvezetője, az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum