2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A DK Miskolc álláspontja a miskolci kórházösszevonásról: tovább romlik az egészségügyi ellátás színvonala

A DK Miskolc álláspontja a miskolci kórházösszevonásról: tovább romlik az egészségügyi ellátás színvonala

A városi és a megyei kórházak összevonásával nem szűnnek meg az egészségügy krónikus problémái: a várólisták nem rövidülnek, a Ct, ultrahang és egyéb vizsgálatokra ugyanúgy hónapokat kell majd várni, hiszen az egyesítés után egy fillérrel sem nő a 35 milliárd forintos kórházi költségvetés.

Az intézkedéssel az agyonhajszolt, alacsony fizetésért dolgozó egészségügyiek között olyan feszültségek alakulnak ki, amelyeknek ők és a betegeik csak kárát látják. Félő, hogy emiatt többen elhagyják az intézményt, és külföldön vállalnak munkát.

Az eddigi kórházösszevonásoknak semmilyen pozitív hozadékáról nem tudunk, az állami sikerpropaganda mélyen hallgat róla. Joggal tarthatunk attól, hogy az egyesítés következtében a diósgyőriek sorsára jut a város lakosságának többsége: gyatra vagy semmilyen ellátással kell szembesülnie.

Bár az államtitkár azt hangoztatta, hogy számukra a betegek érdekei a legfontosabbak, erre a változatlanul hagyott költségvetés és az értelmetlen centralizáció (az oktatásban már megtapasztalt) hátrányai alaposan rácáfolnak.

 

A DK Miskolc nevében

Nagy-Korsa Judit

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek