2021. 10. 21. csütörtök

Orsolya
1 EUR 362 HUF
1 GBP 428 HUF

A DK megállítaná a fiatalok elvándorlását

A 20 és 35 év közötti fiatalok fele végleg elmenne Magyarországról, ha tehetné – derül ki a Bridge Budapest legújabb kutatásából. Elvágyódásukat meg is indokolják: soha nem érezték még ilyen erősnek a bizonytalanságot és a kiszolgáltatottságot. Úgy látják, Magyarországon nem érték, ha valaki sikeres, kétharmaduk szerint a teljesítmény és a tudás nem ér semmit, minden a szerencsén és a kapcsolatokon múlik.
A Demokratikus Koalíció a kormánypártokkal ellentétben, de a fiatalok többségével egyetértésben úgy látja, Európa sokkal jobban teljesít, mint Magyarország. A megoldás azonban nem az elvándorlás, hanem az, ha Magyarországon is mielőbb európai viszonyokat teremtünk. A DK európai választási programja az EU garanciáit kívánja megteremteni a hazai szabadságra, biztonságra és jólétre. Olyan programok beindításáért küzd, amelyek munkahelyet, a megélhetéshez szükséges bért, fölzárkózási lehetőséget biztosítanak és csökkentik a kiszolgáltatottságot.

A Fidesz Brüsszelbe üzenne: „Tiszteletet a magyaroknak!” A Demokratikus Koalíció viszont a Fidesznek üzeni: a tiszteletet nem kikövetelni, hanem kivívni szokás. És milyen alapon vár tiszteletet huszonhét partnerétől egy olyan ország, amely saját fiatalsága tiszteletét sem képes kivívni?

Kakuk György elnökségi tag, EP-képviselőjelölt
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum