2022. 05. 17. kedd

Paszkál
1 EUR 386 HUF
1 GBP 454 HUF

A DK már három hete levélben kérte Brazíliát az esőerdők védelmére

Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció képviselője július végén írt levelet Maria Laura da Rocha –nak, Barzília budapesti nagykövetének. Mint hangsúlyozta, nem csak a magyar országgyűlés képviselőjeként, hanem két leány apjaként és reménybeli nagyapaként is ragadott tollat az esőerdőket fenyegető veszély ügyében.
Levelében Oláh rámutatott, hogy az új brazil elnök, Bolsonaro politikája kifejezetten bátorítja Amazónia esőerdőinek pusztítását, fölégetését. Hangsúlyozva, hogy a brazíliai erdők vitathatatlanul a brazil állam tulajdonát képezik, fölhívta a figyelmet, hogy az általuk megtermelt oxigén viszont az egész emberiség számára létfontosságú. Levelében ezért a nagykövet asszony útján arra kérte a brazil államot, 7 és fél milliárd embertársunk érdekében védjék Amazónia esőerdőit és szabjanak gátat gazdasági célú pusztításuknak.

A levél keltekor még híre sem volt az amazóniai erdőtüzeknek, amelyek mostanra minden korábbinál nagyobb mérteket öltöttek – mint jeleztük, a DK európai képviselői a Bizottsághoz fordultak, lépéseket sürgetve. Macron francia elnök pedig egyenesen világválságnak minősítette a tűzvészt és a legfejlettebb országok holnap kezdődő csúcstalálkozóját világméretű összefogásra és cselekvésre szólította föl.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum