2024. 07. 12. péntek

Dalma, Izabella
1 EUR 394 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A DK ismét pert nyert a Felcsút ellen – A bíróság kimondta: a TAO közpénz, ezért ki kell adni, mire költötték

A DK ismét pert nyert a Felcsút ellen – A bíróság kimondta: a TAO közpénz, ezért ki kell adni, mire költötték

Az Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány évek óta a legtöbb közpénzt kapja TAO-támogatás keretében. A DK több, mint egy éve pereskedik azért, hogy megtudjuk: mire költi Orbán és Mészáros klubja az adóforintokat. A most érintett időszakot tekintve ez egy elsőfokú döntés, amelyet a Székesfehérvári Törvényszék hozott meg. Ez két időszakra vonatkozik: 2011. júliusától 2012. decemberéig, valamint 2015. novemberétől 2017. februárjáig. A két időszak közti intervallumot érintően korábban a Fővárosi Ítélőtábla döntött ugyanúgy, mint most, de ott már másodfokon. A bíróság – ahogy korábban – most is kimondta: mivel az állam egy bevételi forrásáról mondott le, a TAO “közvetett állami támogatás”, tehát közpénz.

A Demokratikus Koalíció felszólítja Orbán Viktort, hogy ne titkolózzon és ne bújjon az ügyvédei mögé, hanem teljesítse a bírósági döntést! Az embereknek joguk van tudni, hogy kaptak-e a Felcsúthoz jutott közpénzekből Mészáros Lőrinc vagy az Orbán-család vállalkozásai. A felcsúti per mellett a DK számos másik adatkikérési pert is folytat a futballklubok ellen. Tudni akarjuk, hogy mire költötték azt a közpénzt, amit az oktatásra és az egészségügyre kellett volna fordítani. A DK azért is üdvözli a bíróság döntését, mert ezek az adatok fontosak lehetnek a 2018 utáni felelősségre vonásnál.

Földi Judit
Elnökségi tag
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …