2022. 07. 4. hétfő

Ulrik
1 EUR 401 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A DK írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktorhoz: Hány határon túli kettős állampolgár kapott eddig magyar oltást?

A DK írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktorhoz: Hány határon túli kettős állampolgár kapott eddig magyar oltást?

Hány határon túli kettős állampolgár jutott eddig oltáshoz a magyar készletekből? – A DK írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktorhoz
Az ATV készített riportot az ukrán-magyar határ közelében, ahol a helyiek szerint tömegével, minden korlátozás nélkül érkeznek az emberek Ukrajnából. A hírek szerint nem csak a magyar adófizetőktől kapott nyugdíjukat felvenni vagy vásárolni járnak át a határon, hanem oltakozni is, mert itt ingyen kapnak oltást, míg Ukrajnában ezért félmillió forintot kellene fizetniük.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktorhoz, hogy megtudja: hány határon túli kettős állampolgár jutott eddig oltáshoz a magyar készletekből? Melyik vakcinából pontosan mennyit használtak eddig fel, hány Pfizer, Moderna és AstraZeneca fogyott el határon túliak oltására? Kik végzik a határon túliak oltását, esetleg ez is a magyar háziorvosok feladata? Mivel a kormány szándékosan nem élt az összes, Magyarországnak lakosságarányosan elérhető uniós vakcinával, a legfontosabb kérdés, hogy a kormány vajon a határon túli kettős állampolgárokkal is kalkulált-e a vakcinák berendelésekor? A DK azonnali válaszokat és konkrét adatokat követel. Jogunk van tudni, hogy hány, az EU által magyar adófizetőknek küldött oltást használtak fel határon túli kettős állampolgárok beoltására!
Vadai Ágnes
A DK frakcióvezető-helyettese, alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum