2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A DK írásbeli kérdéssel fordul a kormányhoz: hány kormánytagot vittek magángéppel Szíjj László luxusyachtjára?

A DK írásbeli kérdéssel fordul a kormányhoz: hány kormánytagot vittek magángéppel Szíjj László luxusyachtjára?

Napok óta Budapest és az Adria között ingázik a kormány kedvenc magánrepülője – A DK írásbeli kérdéssel fordul a kormányhoz: hány kormánytagot vittek magángéppel Szíjj László luxusyachtjára?

A 24.hu írta meg, hogy a nyilvánosan elérhető repülési adatok szerint napok óta Budapest és az Adria között ingázik a kormány kedvenc magánrepülője, amellyel korábban már Orbán Viktor is utazott. A sajtó szerint a napokban a magánrepülő ráadásul ugyanazon a szigeten parkolt, ahol a korábban Szijjártó Péter külügyminisztert vendégül látó luxusyacht is. Mindezekből úgy tűnik, hogy Szijjártó Péter összeférhetetlen és minden bizonnyal törvénytelenül elfogadott luxusútja csak egy a sok közül, a kormánytagokat nagyüzemben vihetik a magánrepülővel a közpénzből meggazdagodott vállalkozó magányachtjára.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktorhoz: valójában kormányának hány tagja utazgatott augusztusban a fent nevezett magánrepülőgéppel és hányan jártak a közbeszerzéseken meggazdagodott fideszes oligarcha luxusyachtján? Mely kormánytagok jártak a luxusgéppel Horvátországban, Cipruson, Franciaországban és Spanyolországban az elmúlt napokban? Szijjártó Péter is ezzel a magángéppel utazott a yachtra? Európai magyar polgárként jogunk van tudni, hogy hány ellopott közpénzmilliárdonként jár ilyen utazás a korrupt fideszes politikusoknak, Orbán Viktor válasszal tartozik az országnak! A DK ezen túl levélben keresi fel az elhíresült magángépet üzemeltető osztrák céget is, hogy megtudjuk, kik utaztak a gépen augusztusban a magyar kormányból.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek