2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A DK így védené a munkahelyeket és a munkavállalókat – Állami bérpótlékot, rezsimoratóriumot, “vírusszabadságot”!

A DK így védené a munkahelyeket és a munkavállalókat – Állami bérpótlékot, rezsimoratóriumot, “vírusszabadságot”!

Dávid Ferenc, a Demokratikus Koalíció közgazdasági szakpolitikusának „A DK így védené a munkahelyeket és a munkavállalókat – Állami bérpótlékot, rezsimoratóriumot, “vírusszabadságot”!” című online sajtótájékoztatója:

https://wetransfer.com/downloads/1507cca94bd4e44d1b6ebc9de4d1b56320200405101511/3070e5

A sajtótájékoztatót élőben közvetítettük a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán:

https://www.facebook.com/dk365/videos/581428759386473/

Dávid Ferenc: A Demokratikus Koalíció szerint mindent el kell követni a munkahelyek védelméért, mert sokkal könnyebb ma megvédeni egy munkahelyet, mint holnap létrehozni egy teljesen újat. A DK a 20 pontos gazdasági és szociális javaslatai közül az alábbi pontokkal védené a munkahelyeket és a munkavállalókat:

1. Azok a cégek, amelyek árbevételük csökkenése ellenére is vállalják, hogy senkit sem rúgnak ki, az elszenvedett csökkenéssel arányosan állami forrásból kapják meg dolgozóik bérének egy részét!

2. Aki elvesztette az állását vagy fizetés nélküli szabadságra kényszerült, az állami forrásból kapja meg a bére 80 százalékát!

3. Az álláskeresési támogatás folyósítási ideje emelkedjen hat hónapra, a már lejártakat pedig automatikusan hosszabbítsák meg a veszélyhelyzet végéig!

4. A kiskorú gyermekével otthon maradó munkavállaló a járvány ideje alatt vehessen igénybe bére 80 százalékával kompenzált fizetett szabadságot, úgynevezett “vírusszabadságot”! A munkaadó ezzel kapcsolatos terheit az állami költségvetés vállalja.

5. Az emberek és a kis- és középvállalkozások is kapjanak rezsimoratóriumot, a rezsifizetést halasszák el a veszélyhelyzet végéig!

6. Mivel a járvány okozta gazdasági nehézségek a veszélyhelyzet után is hatással lesznek a családok mindennapi megélhetésére, meg kell duplázni a családi pótlékot!

7. Az EU által válságkezelésre biztosított támogatásokat – összesen mintegy 2000 milliárd forintot – kizárólag egészségügyi eszközbeszerzésre, a kis- és középvállalkozások megsegítésére, valamint a kieső fizetések pótlására lehessen csak felhasználni!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek