2022. 06. 24. péntek

Iván
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A DK felszólítja az OGYÉI-t, hogy ne engedjen a kormány politikai nyomásának a kínai vakcina engedélyeztetése kapcsán!

A DK felszólítja az OGYÉI-t, hogy ne engedjen a kormány politikai nyomásának a kínai vakcina engedélyeztetése kapcsán!

A DK szerint felelőtlen és veszélyes, hogy a kormány egy olyan bizonytalan hatékonyságú, Európában bevizsgálatlan, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával akar oltani, amit nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség. Orbán rádióinterjúja szerint ráadásul a kormány a 60 évnél idősebb krónikus betegeket oltaná itthon a kínai vakcinával, amivel még Kínában is csak 59 éves korig oltanak, és amiről maga a gyártó mondta, hogy a 60 év feletti krónikus betegek esetében kockázatos a beadása. Hangsúlyozzuk: a Demokratikus Koalíció a Fidesz minden hangulatkeltésével ellentétben oltáspárti, azt szeretnénk, ha minél többen beoltatnák magukat, és így minél hamarabb magunk mögött tudhatnánk a járványt és a válságot, ám mi, európai magyarok az Európai Gyógyszerügynökség döntését tartjuk szakmainak és politikailag függetlennek.

A Demokratikus Koalíció ezért felszólítja az Országos Gyógyszerészeti Intézetet, hogy ne engedjen a kormány politikai nyomásának a kínai vakcina engedélyeztetése kapcsán! Azzal, hogy Orbánék a kínai vakcinát propagálják, csak azt fogják elérni, hogy még azok sem akarják majd beoltatni magukat, akik egyébként az oltás pártján állnak. Lehetővé kell  tenni, hogy az emberek szabadon választhassanak a vakcinák közül, és ne kényszerítsék rájuk a kínai gyártású oltást!

Varga Zoltán

A DK országgyűlési képviselője, frakciószóvivő, a Népjóléti Bizottság tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum