2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A DK az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul a hajléktalantörvény miatt

Az Országgyűlés kétharmados többsége gyalázatos, embertelen, az emberi méltóságot súlyosan sértő törvényt hozott a hajléktalanok közterületekről való kitiltásáról. Ez a törvény lábbal tiporja az európai demokráciák morális alapelveit, háborút hirdet a társadalom peremére szorult, kiszolgáltatott, érdekeik képviseletére nem képes emberek ellen. A kormány és a törvényhozás durván megbélyegzi és kirekeszti a hajléktalan embereket ahelyett, hogy segítséget nyújtana nekik. Erre nincs pénze a „nemzeti ügyek kormányának”.

A Demokratikus Koalíció mindannyiunk szégyenének tartja ezt a törvényt. Ezért felszólítjuk a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá ezt az aljas törvényt, és kezdeményezze annak visszavonását. Ellenkező esetben a Demokratikus Koalíció az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul hajléktalan polgártársaink emberi jogainak védelmében.

Niedermüller Péter
a DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…