2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A DK az adatvédelmi biztoshoz fordul a személyes adatokkal visszaélő kormányzati kampány miatt

A DK az adatvédelmi biztoshoz fordul a személyes adatokkal visszaélő kormányzati kampány miatt

Az elmúlt hetekben számtalan külföldön élő magyar jelezte különböző fórumokon, hogy népszavazási részvételre buzdító levelet kapott a kormánytól, holott a címét nem adta meg ilyen célra.

Sokan csak a külföldre költözésük előtt, a társadalombiztosításuk lemondásakor, sokan pedig csak a külhoni magyar követségeken adták meg a címüket. Hiába nem egyeztek bele az adataik felhasználásába, az Orbán-kormány propagandalevele várta őket a postaládában.

A kormányzati kampány tehát továbbra sem tartja be a törvényeket és nem tartja tiszteletben az európai kultúrát. Előbb a kormányzati propagandafüzetekről derült ki, hogy nem felelnek meg a jogszabályoknak, most már a minden európai országban szigorúan vett adatkezelési szabályokat is semmibe veszi az Orbán-kormány. Ha ez nem lenne elég, természetesen ezeket a leveleket sem a Fidesz, hanem a magyar adófizetők fizették.

A Demokratikus Koalíció a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordul a személyes adatokkal visszaélő kormányzati kampány miatt. A DK szerint aggasztó, hogy még két hét van az EU-ellenes álnépszavazásig, de a kormány már most is bármilyen jogszabályt megszeg, előre megkérdőjelezve a népszavazás tisztaságát. A DK szerint a magyarok úgy utasíthatják el a kormány törvénytelen hazugságkampányát, ha október másodikán távol maradnak az EU-ellenes álnépszavazástól.

Molnár Csaba
Ügyvezető alelnök
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…