2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF

A DK aláírást gyűjt a Feneketlen-tó mellé tervezett lakópark ellen

Újbudán a Diószegi utcában, a Feneketlen-tónál luxus lakóparkot akarnak építeni. Ha ez megtörténik, ismét bebizonyosodik, hogy a főváros XI, kerületének fideszes vezetése nem ura a helyzetnek, tőlük a fideszes üzlet körök bármit megtehetnek.
Lesz toronyház a Kopaszi-gátnál, értékes ásványvíz-bázis területeit felsértve, oda, ahol út sincs, luxuskórházat lehet tervezni, most pedig itt az újabb őrület: 350 lakásos lakópark a Feneketlen-tó mellé.

Ráadásul a kerület vezetése elsunnyogta a lakosoktól azt az információt, hogy a lebontandó, minisztériumi épületeket eladták, és mást terveznek oda. Most kezdik el értesíteni az ott élőket.

A Demokratikus Koalíció szerint nem illik a Feneketlen-tó környékére ez a lakópark, nem véletlen az elemi erejű felháborodás. A parkos, felújított környéket felhasogatnák, hogy fideszes üzleti körök busás haszonért építkezhessenek. A kerület vezetésének, Hoffmann Tamás polgármesternek lennének eszközei az Újbuda számára inkább kárt okozó beruházások vétózására, mégsem teszik.

A lakópark nem jó Újbudának, csak a fideszes építtetőknek hozna hasznot.

Ha a kerület kiadja az engedélyt az építkezésre, a DK aláírásgyűjtésbe kezd a beruházás megakadályozására.

Lakos Imre, Budapest Kabinetvezető, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek