2023. 05. 31. szerda

Angéla, Petronella
1 EUR 371 HUF
1 GBP 429 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A DK a koronavírus magyar áldozatainak emlékére kitűzte a fekete zászlót a Parlament épületére

A DK a koronavírus magyar áldozatainak emlékére kitűzte a fekete zászlót a Parlament épületére

A Demokratikus Koalíció tegnap sajtótájékoztatón szólította fel a kormányt, hogy a Kossuth téren eresszék félárbócra a nemzeti lobogót, az Országgyűlés épületére pedig tűzzék ki a nemzeti gyász szimbólumát, a fekete zászlót, így emlékezve meg a koronavírus-járvány 25 ezer magyar áldozatáról, és mindazokról, akik az egészségügy katasztrofális helyzete miatt vesztették életüket.

Arra kértük őket, hogy ha már a védekezés alatt cserbenhagyták a magyarokat, legalább most mutassák meg: osztoznak az elhunytak családtagjainak, barátainak, ismerőseinek gyászában. Ez a szimbolikus lépés lett volna a minimum, amit megtehetnek az áldozatok emlékéért.

Ahogy sejtettük: kérésünk süket fülekre talált. Orbán Viktor és érzéketlen halálkormánya egyetlen szóval, egyetlen mondattal sem volt hajlandó megemlékezni az elhunytakról, és annak a 25 ezer családnak a gyászáról és fájdalmáról, akik szeretteiket vesztették el. Ezért ma Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője helyettük tűzte ki a gyász zászlaját az Országgyűlés épületére, hogy lássa és tudja meg mindenki: az elhibázott járványkezelés miatt több ezer olyan magyar ember halt meg, aki megmenthető lett volna. A mai napon rájuk emlékezünk, és rájuk emlékeztetünk mindenkit az országban.

Varga Zoltán sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük:  https://www.facebook.com/dk365/videos/312407827075509

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Cigit kért, nem kapott, bántalmazta a sértettet, elvette a pénzét, majd elmenekült. A mezőkövesdi rendőrök az elkövetőt nyolc órán belül elfogták. …