2022. 05. 26. csütörtök

Evelin, Fülöp
1 EUR 392 HUF
1 GBP 460 HUF

A DK 5 javaslata az egészségügyi béremeléssel kapcsolatban

Orbán Viktor tegnap bejelentette, hogy áttörő erejű béremelésre készülnek az egészségügyben. A Demokratikus Koalíció idén április 4-én tett egy 20 pontos javaslatcsomagot a kormány elé, amelynek része volt az egészségügyben és a szociális szférában dolgozók 100 százalékos béremelése. A kormány akkor ezt elutasította, de örülünk, hogy mostanra végre belátták, a bérek megduplázása elkerülhetetlen. Mivel a kormány még nem nyújtott be konkrét törvényjavaslatot, szeretnénk már jó előre jelezni, mi az az 5 feltétel, amelynek a teljesülése a DK szerint elengedhetetlen:

  1. A béremelésnek 100%-osnak kell lennie.
  2. A bérek megduplázását azonnal kell végrehajtani, nem évek alatt.
  3. A duplázás járjon mindenkinek visszamenőlegesen, idén július elsejétől.
  4. A dupla bérnek minden egészségügyi dolgozónak járnia kell: orvosnak, háziorvosnak, ápolónak és a teljes szakszemélyzetnek.
  5. A bérek megduplázását ki kell terjeszteni minden szociális dolgozóra, beleértve az önkormányzati fenntartású szociális intézmények dolgozóit is.

Ennek az 5 dolognak a teljesülése elengedhetetlen ahhoz, hogy a béremelés valódi segítséget nyújtson a 10 éve magukra hagyott egészségügyi és szociális dolgozóknak. Amennyiben a Fidesz által holnap benyújtott törvényjavaslat ezeket nem tartalmazza, akkor a DK mindegyiket be fogja nyújtani módosító javaslatként.

Varga Zoltán

A DK országgyűlési képviselője, a Népjóléti Bizottság tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum