2022. 05. 24. kedd

Eszter, Eliza
1 EUR 382 HUF
1 GBP 450 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A Demokratikus Koalíció Budapest polgáraival együtt élőlánccal tiltakozik a Hajógyári-sziget értelmetlen fakivágásai ellen!

A Demokratikus Koalíció Budapest polgáraival együtt élőlánccal tiltakozik a Hajógyári-sziget értelmetlen fakivágásai ellen!

A kormány a rozsdaövezetek hasznosításáról szóló törvény örve alatt brutális fakivágásokra készül a Hajógyári-szigeten, ráadásul az itt lakók megkérdezése nélkül. Orbánék „lopakodó gát” tervének ugyanis több mint ezer fa esne áldozatául a III. kerület és Budapest egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén és rendezvényhelyszínén. Vagyis a Fidesz nemzetgazdasági érdekekre hivatkozva a mi megkérdezésünk nélkül, puszta hóbortból tenné tönkre az egyedülálló természeti adottságokkal és régészeti örökséggel bíró Hajógyári-szigetet, ráadásul úgy, hogy az erre szánt közpénzmilliárdokat közben a Lánchíd felújítására is fordíthatnák, ami legalább egy értelmes cél lenne.

A Demokratikus Koalíció nem fogja hagyni az értelmetlen fakivágást és környezetpusztítást! Ezért a III. kerület polgármestereként az Óbudai Kutyás Egyesülettel karöltve arra kérünk mindenkit, hogy ma este fél 7-től a Nagyréten egy élőláncos tiltakozással mutassuk meg a döntéshozóknak, hogy szükségünk van a Szigetre, és nemet mondunk a céltalan pusztításra! Nem új Manhattanre van szükségünk, hanem a természet megóvására! A Demokratikus Koalícióval, az itt lakókkal és Budapest természetszerető polgáraival együtt üzenjük meg az Orbán-rezsimnek: nem adjuk a Hajógyári-szigetet!

dr. Kiss László
Óbuda-Békásmegyer DK-s polgármestere

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum