2022. 07. 1. péntek

Tihamér, Annamária
1 EUR 401 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A Demokratikus Koalíció a járványhelyzet miatt eláll a népszavazási kezdeményezésétől

A Demokratikus Koalíció a járványhelyzet miatt eláll a népszavazási kezdeményezésétől

A Demokratikus Koalíció népszavazást kezdeményezett arról, hogy a koronavírus-járványban mindenki, minden megkötés és feltétel nélkül ingyenesen teszteltethesse magát. A Nemzeti Választási Bizottság elképesztő, tarthatatlan indokokkal utasította el kezdeményezésünket, kétséget sem hagyva afelől, hogy alapos fellebezésünket követően a Kúria jóváhagyná a népszavazás megtartását.

A járvány azonban – mint oly’ sok mindenben az életünkben – ebben is közbeszólt. Látva, hogy a mögöttünk hagyott héten a járvány magyarországi terjedése az igazolt fertőzöttek számától kezdve a lélegeztetőgépen lévőkön át az elhunytak számáig minden rekordot megdöntött, úgy döntöttünk, hogy a legfelelősebb, amit tehetünk, ha elállunk nápszavazási kezdeményezésünktől, amely minden bizonnyal lebonyolíthatatlan volna érdemi járványügyi kockázatok vállalása nélkül.

A Demokratikus Koalíció álláspontja természetesen nem változott, továbbra is a tesztelés ingyenessé tételét követeljük a kormánytól. A helyzet tragikuma éppen az, hogy ugyanazért nem merjük vállalni kezdeményezésünk jövőbeni járványügyi kockázatait és azért állunk el tőle, mint amiért fontos lenne elérnünk, hogy mindenki számára ingyenes legyen a tesztelés. Ennek felelősségét és terhét azonban már az ingyenes teszteket visszatartó kormánynak kell viselnie.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum