2022. 08. 19. péntek

Huba
1 EUR 405 HUF
1 GBP 480 HUF

A Demokratikus Koalíció a fővárosi taxirendelet felülvizsgálatát követeli

A tavaly bevezetett taxirendelet összeomlással fenyegeti ezt a fontos közszolgáltatást.
A drasztikusan megemelt viteldíjak visszaszorították a keresletet, a magasabb bevétel nagy része viszont a fuvarszervezőknél csapódik le. Az új rendszer, például a taxik fóliázásával, fölösleges kiadásokra kényszerítette a taxisokat. Ezek költségeit is az utasok fizetik meg anélkül, hogy a szolgáltatás minősége javult volna. A túlbonyolított gumiparagrafusok tág lehetőséget teremtettek a BKK részére, hogy büntesse a taxisokat és különböző díjakat szedjen be tőlük.

Mindezek következtében az új rendszer általános elégedetlenséget váltott ki a taxisok körében, azzal egyedül csak néhány nagy, a sajtóhírek szerint fideszközeli fuvarszervező cég elégett.

A Demokratikus Koalíció éppen ezért azt követeli, hogy a Fővárosi Közgyűlés vizsgálja felül a taxirendeletet. Független szakértők vizsgálják meg a taxisokat a figyelem megosztására kényszerítő, és ezzel sokak szerint a közlekedés biztonságát is veszélyeztető ún. csendes címkiadási rendszer és az azóta történt taxis balesetek tapasztalatait. A vizsgálatba ne csak a fuvarszervezőket és a kiválasztott érdekképviseleteket vonják be; tegyék lehetővé, hogy a taxis vállalkozók közvetlenül is elmondhassák véleményüket.

Ezek hiányában, mint annyi minden más, a rendszer felülvizsgálata is az ősszel megválasztandó új, demokratikus közgyűlésre marad.

Arató Gergely
fővárosi ügyvivő (DK)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A második hazai pályán
A hétvégén a Gender Racing Team számára a több szempontból is második hazai pályának számító Slovakiaringen áll rajthoz az FIA CEZ Zone Trophy talán l…