2022. 05. 23. hétfő

Dezső
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A DEL aláírásgyűjtést kezdeményez, hogy az állam biztosítsa mindenki számára az ingyenes internetet!

A DEL aláírásgyűjtést kezdeményez, hogy az állam biztosítsa mindenki számára az ingyenes internetet!

A DEL aláírásgyűjtésbe kezd, hogy legyen mindenki számára ingyenesen elérhető az internet!  Az internet mindenkié, és mára olyan alapvető és nélkülözhetetlen lett a mindennapi életben, hogy minden családnak szüksége van egy ingyenes előfizetésre. A kezdeményezéssel az a célunk, hogy a szegényebb  diákok, fiatal felnőttek, kezdő munkavállalók, családok se kerüljenek hátrányos helyzetbe a tanulásban vagy a munkában, mert nekik nem áll módjukban kifizetni az internetszolgáltatást.

A mi elképzelésünk szerint lakcímkártyával lehetne igényelni bejelentett ideiglenes, vagy állandó lakcímre az előfizetést. Ezek a lakcímek egy központi adatbázisba kerülnének, elkerülvén, hogy egy háztartásban többen igényeljék a szolgáltatást. Ez egy minimálisan 10 Mb/s letöltési sebességű előfizetés lenne, ami elég ahhoz, hogy különböző felületeken részt vehessenek a diákok az oktatásban, vagy otthonról tudjunk dolgozni. Mindez kevesebb mint évi 200 milliárd forintból megvalósítható lenne, és hamarabb megtérülne, mint Szijjártó Péter helikopterezése, vagy a Puskás stadion évenként kipusztuló gyepszőnyege. Elfogadhatatlan, hogy a rossz körülmények között élő gyerekek behozhatatlan hátrányba kerüljenek, mert internet híján nem vehetnek részt a digitális oktatásban, ahogy az is, ha valaki azért nem tud jobb munkát szerezni vagy azért küldik el az állásából, mert nincs internete!

Kiss Gergő

A Demokratikus Lendület elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum