2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

A családok helyett önmagát támogatná a CSOK-kal a miskolci önkormányzat

Amíg a jobbikos települések ingyen, addig a miskolci Fidesz piaci áron kínál építési telket a CSOK-ra jogosult családoknak, hogy az önkormányzat így jusson plusz forrásokhoz.
Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője szerint sokan azért nem tudják igénybe venni a Családok Otthonteremtési Kedvezményét, mert nem tudják megvásárolni az építési telket. Hozzátette: amíg a jobbikos önkormányzatok ingyenes telekkel igyekeznek támogatni a családokat, addig a miskolci Fidesz családtámogatás helyett pusztán üzletet lát a CSOK-ban: az önkormányzat piaci áron, 3 és 23 millió forint közötti összegekért kínál építési telkeket, hogy így jusson plusz bevételhez. „Miskolcon ezentúl a gazdagabbak több telek közül is választhatnak, a szegényebbek számára viszont a CSOK továbbra is elérhetetlen marad” – fogalmazott Jakab.

A politikus szerint ismét bebizonyosodott, hogy a Fidesz mást mond, és mást tesz: Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő a napokban még célként fogalmazta meg, hogy minden család saját otthonhoz jusson. Úgy tűnik, csak a tehetősebbekre gondolt, véli Jakab, aki szerint Miskolcnak követnie kéne a jobbikos települések példáját. „Egy olyan városban, ahol évről évre közel kétszer annyian halnak meg, mint ahányan születnek, fontos, hogy a városvezetés támogassa azokat, akik a jelenlegi alacsony fizetések ellenére is hajlandóak Miskolcon három gyermeket vállalni – hangsúlyozta a Jobbik politikusa.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum