2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A Bizottság javaslata fontos előrelépés a közös európai menekült és bevándorlási politikában

A Bizottság javaslata fontos előrelépés a közös európai menekült és bevándorlási politikában

A Demokratikus Koalíció üdvözli az Európai Bizottság akciótervét a menekültüggyel és bevándorlással kapcsolatban.  Fontos, hogy a javaslat egyaránt tartalmaz elképzeléseket a mostani krízis elhárítására és a kérdés tartós és sokoldalú kezelésére.
A Bizottság hatékony és gyors intézkedéseket javasol az életmentésre, a mediterrán térséget érintő menekülthullámmal okozta válság emberséges megoldására. Kezdeményezi a menekültek tagállamok közötti elosztását, és pénzügyi és szakmai segítséget nyújt azoknak az országoknak, ahova a menekültek érkeznek.  A kidolgozott megoldásokra később is számíthat minden érintett tagállam, így Magyarország is.

Kulcsfontosságú, hogy a Bizottság javaslatot tesz a közös európai menekültügyi politika megerősítésére, kitér a legális migráció lehetőségének megteremtésére, gazdasági előnyeinek kihasználására és a bevándorlók hatékony integrálására. Magyarországnak alapvető nemzeti érdeke egy erős és ésszerű közös európai menekült és bevándorlási politika kialakítása, hogy szükség esetén számíthassunk az Európai Unió és a többi tagállam támogatására.

Orbán Viktor ismét elszigetelődött Európában. Közös szolidaritást felrúgó politikája ellentétes az európai értékkel, idegenellenes retorikája csak a szélsőjobboldal számára elfogadható. A kormány az indulatok szításával pedig újabb hatalmas károkat okoz az országnak.

Niedermüller Péter
EP képviselő, a DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek