Dobrev Klára üzenete május elsején: "Az álmom egy olyan Európa, ahol a tisztességes munkáért jár az európai bér nekünk, magyaroknak is"
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 14. péntek

Bonifác ünnepli névnapját.
Holnap Zsófia napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Dobrev Klára üzenete május elsején: "Az álmom egy olyan Európa, ahol a tisztességes munkáért jár az európai bér nekünk, magyaroknak is"
Dobrev Klára üzenete május elsején: "Az álmom egy olyan Európa, ahol a tisztességes munkáért jár az európai bér nekünk, magyaroknak is" PDF Nyomtat Email
2021 május 01., szombat 10:44

Alább küldjük Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselőjének május elsejei Facebook-posztját, szíves felhasználásra:
https://www.facebook.com/dobrevklara/photos/a.1975631215846397/3908410899235076/


"Ha munka van, minden van - hangzik el sokszor, és ez nyilván eszünkbe jut május elsején, a munka ünnepén is. De valóban így van? Ha van munkánk és tisztességesen dolgozunk hétfő reggeltől péntek estig, akkor valóban megvan mindenünk, ami a tisztességes megélhetéshez kell?

Orbán Magyarországán szerintem ez régóta nincs így. Ha munka van, akkor is csak küszködünk a hó végén, és figyeljük a naptárt, hogy milyen napra esik elseje, ötödike, tizedike - kinek mikor jön a fizetés. Ez jut ma a sokaknak az orbáni kevesek Magyarországán, mert ahol a keveseknek sok jut, ott a sokaknál kevés marad.

2019 tavaszán, az európai parlamenti választás kampányában többek között az európai minimálbér bevezetését tűztem a zászlómra. Akkor azt mondtam, hogy az álmom egy olyan Európa, ahol a tisztességes munkáért jár az európai bér nekünk, magyaroknak is. Két év sem telt el azóta, de már nem csak azt értük el, hogy lesz európai minimálbér, hanem már konkrét jogszabálytervezet is van a bevezetésére. Az álomból pedig, ha nem is egyik napról a másikra, de valóság lesz: a sokak Magyarországának mindennapi valósága."blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások