2023. 02. 7. kedd

Rómeó, Tódór
1 EUR 391 HUF
1 GBP 438 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Jobbik: Tanár nélkül nincs oktatás, oktatás nélkül pedig nincs jövő!

Jobbik: Tanár nélkül nincs oktatás, oktatás nélkül pedig nincs jövő!

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter soha nem látott pedagógusbér-emelésről beszél, a kormány mégis egy, az inflációt épphogy lekövető összeggel próbálja kiszúrni a pedagógustársadalom szemét.

 

Hazánk felelős konzervatív pártjaként klebelsbergi fordulatot követelünk, ami azt jelenti, hogy a nemzeti össztermék 6 százaléka helyett nyolcat kellene azonnal az oktatásra átcsoportosítani. Ebből jutna a tanárok azonnali 50 százalékos béremelésére is, de ez csak egy nulladik lépés lenne.

 

Be kell haladéktalanul építeni a digitalizáció eszközeit és eredményeit is az oktatásba, valamint azonnal meg kell háromszorozni a szociálpedagógusok és iskolai szociális munkások létszámát. Továbbá, mivel a felzárkózás legfontosabb alappillére az oktatás, ezért a hátrányos helyzetű területeken oktató pedagógusoknak kiemelt bérezésben kell részesülniük! Reméljük, hogy az összesített pedagógus béremelésen felül ez nem csak ígéret marad, hanem a kormány végre valóban elkezdi a hosszú évtizedek óta ígért felzárkóztatást is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek