2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Bősz Anett: Ösztöndíjprogramot indít a Főváros, hogy így segítsük a hátrányos helyzetű diákokat

Bősz Anett: Ösztöndíjprogramot indít a Főváros, hogy így segítsük a hátrányos helyzetű diákokat

Az elmúlt években a kormány számtalan olyan intézkedést hozott, amellyel nemhogy segítették, hanem még hátráltatták is a hátrányos helyzetű diákok felzárkózását. Nincs elég felkészült tanár, a családoknak pedig már az orbáni infláció és a hétszeres rezsiemelés megfizetése is nehézségekbe ütközik; ilyen körülmények között a gyerekek iskoláztatása sokaknak szinte lehetetlen.

A Demokratikus Koalíció közössége elkötelezett abban, hogy segítsük azokat a diákokat, akiknek anyagi vagy társadalmi okokból ellehetetlenült a fejlődése. Ezért indította el a Fővárosi Önkormányzat az új ösztöndíjprogramját, amelynek kereteiben azokat a fiatalokat jutalmazzuk, akik kiemelkedően teljesítenek az iskolában, akár tanulmányi, művészeti vagy sport szempontból. A programban egyszerre díjazzuk a diákokat és az őt mentoráló tanárokat is, hiszen az ő áldozatos munkájuk segítette hozzá a tanulókat, hogy elérjék a céljaikat. Főpolgármester-helyettesként az egyik legfontosabb feladatomnak tartom, hogy az önkormányzat az egyéni és a közösségi fejlődést is segítse, hiszen csak így lesz a következő nemzedékből szabadságszerető, a jogállamiság iránt elkötelezett felnőttek.

Bősz Anett

A DK humán területekért felelős főpolgármester-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…