2023. 11. 29. szerda

Taksony
1 EUR 377 HUF
1 GBP 436 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Jobbik: Kecskére a káposztát – a Fidesz szokásához híven

Jobbik: Kecskére a káposztát – a Fidesz szokásához híven

Kerek perec kimondható, hogy nem volt alaptalan az Európai Unió óvatossága a Magyarországnak járó uniós források tekintetében. Sajtóinformációk szerint egy olyan minisztériumi főosztályvezető került rácsok mögé, aki a korrupció miatt visszatartott uniós forrásokkal kapcsolatos munkát végzett. Persze ez még csak a hab a tortán: a hivatali vesztegetésben pénzügyminisztériumi tisztségviselők is érintettek.

 

Milyen főbenjáró bűnt követhetett el az a kormányzati vezető, akit a Fideszben a korrupcióért nem kitüntetnek, hanem hagynak lecsukni? Még mielőtt bárki örvendezni, netán fideszes megmondóként bezzegezni kezdene, hogy lám, Magyarországon működik az igazságszolgáltatás, annak – ha más nem is – néhány maffiafilm esetleg elhozhatja a kijózanodást.

 

Igencsak beszédes, hogy amióta az Európai Unió – pontosan az ilyen manőverek és botrányok miatt – visszatartja a támogatásokat, azóta sorban esnek ki a csontvázak különféle minisztériumok szekrényéből. Szűkülnek az erőforrások, kevesebb a szétosztható, a maffiakormányban pedig egymás torkának mennek.

 

A sajtó által megismert ügyészségi indítvány szerint több száz millió forintos, sőt nem egy esetben az egymilliárd forintot is megközelítő vissza nem térítendő támogatásokat intéztek busás kenőpénz fejében – méghozzá bűnszövetségben.

 

Mindeközben Gulyás Gergely nemrég cinikus módon mezei osztályvezetőről meg kisebb csalásokról beszélt. Hogy a Fidesz mércéje szerint mi számít apró kis csalásocskának, arról csak annyit, hogy 5-15 évig terjedő börtön jár érte.

 

Hány Völner, Simonka, Mengyi, Boldog, Farkas Flórián vagy miniszterelnökségi főosztályvezető lesz még? A korrupció elleni pénzeket ellopó magyar közbeszerzési ellenőrökről nem beszélve…

 

A korrupció a Fidesznek a létformája, és ma már gátlástalan módon próbálják meg elhitetni, hogy ez természetes. Csakhogy amíg van független sajtó és mi, néppárti jobbikosok – a valódi ellenzék részeként – ott ülünk a parlamentben, nem hagyjuk, hogy ez magától értetődő legyen!

 

Fizessenek meg a tolvajok, jólétet minden magyarnak!

 

Jobbik, a magyar Néppárt

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek