2023. 03. 28. kedd

Gedeon, Johanna
1 EUR 385 HUF
1 GBP 439 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Kata most megvédheti a katás családokat! – A Jobbik az Alkotmánybírósághoz fordul, ha az államfő aláírja a törvényt

Kata most megvédheti a katás családokat! – A Jobbik az Alkotmánybírósághoz fordul, ha az államfő aláírja a törvényt

Novák Katalin ne írja alá a kata kivégzéséről szóló törvényt, hanem küldje vissza az Országgyűlésnek újratárgyalásra! Amennyiben a köztársasági elnök mégis aláírná a több százezer család és kisvállalkozás sarcolásáról szóló törvényt, úgy a Jobbik azonnali hatállyal az Alkotmánybírósághoz fordul.

 

A konzervatív néppárti Jobbik szerint Novák Katalin egykori családügyi miniszterként most bizonyíthatja, hogy a saját lábon álló, itthon boldogulni próbálkozó polgárok mellé áll, s nem hagyja kivéreztetni több százezer magyar család és vállalkozás egzisztenciáját. Védje meg a középosztályt, álljon ki a tisztességes katás vállalkozók mellett, és küldje vissza a parlamentnek az ezer sebből vérző, megszorítócsomagot!

 

A Jobbik egy négypontos szakmai javaslattal él arra az esetre, ha az Országgyűlés újratárgyalná a jogszabályt:

1.) Semmiféle szakmacsoport ne kerüljön hátrányos helyzetbe, tehát bárki adózhasson továbbra is katával!

2.) Nyugdíj mellett is lehessen kedvezményesen adózni mellékállásban!

3.) A visszaéléseket szoftveres célellenőrzéssel szűrjék ki, ne büntessenek minden katás adózót!

4.) Bármilyen változás állna be a kata-rendszerben, azokat ne év közben, hanem mindig a következő év elején vezessék be!

 

A Jobbik álláspontja szerint figyelemre méltó, hogy a félfeudális rendszert építő Orbán-kormány a magyar középosztályt sarcolja, azokat a kis egzisztenciákat, akik önállóan próbálnak boldogulni Magyarországon, legyenek akár művészek, szellemi foglalkozásúak vagy kisiparosok. Elfogadhatatlan az is, hogy a Fidesz minden katás vállalkozóra adócsalóként tekint, ezért minden tisztességes katás adózót megsarcol, míg a multicégeknek elképesztő kedvezményeket biztosít. Azzal, hogy szeptembertől 35 százalékos plusz adóterhet ró a katásokra a kormány, azt éri el, hogy az érintettek minden plusz terhet át fognak hárítani a fogyasztókra, szolgáltatásaikat igénybe vevőkre. Tehát a kata kivégzése az élet majd minden területére kihat negatív értelemben, áremelkedést okoz, tönkreteszi családok, kisvállalkozók egzisztenciáját, egyeseket pedig külföldre vándorlásra, vagy a feketegazdaságba terel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek