2023. 01. 27. péntek

Angelika
1 EUR 387 HUF
1 GBP 440 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Jószai Attila, a DK szigetszentmiklósi alpolgármesterének sajtóközleménye

Jószai Attila, a DK szigetszentmiklósi alpolgármesterének sajtóközleménye

Szigetszentmiklós, 2022. július 4.

A mai napon írásban benyújtom lemondásomat alpolgármesteri megbízatásomról.

Döntésemet azzal a szándékkal hoztam meg, hogy kifejezzem teljes elhatárolódásomat Nagy János polgármester tevékenységétől mind erkölcsileg, mind pedig az ellenzéki Összefogás politikusaként. A közös választási programunkkal ellentétes döntések, olyan cégek előnyhöz juttatása, melyek vezetői a polgármesterrel személyes kapcsolatot tartanak fenn, a szigorú beszerzési szabályzat elutasítása és a korábbi Fidesz-vezetés alatt a városi közszolgáltató cégnél zajló, törvénysértések gyanúját feltáró beadvány érdemi vizsgálatának elmulasztása vállalhatatlan minden változást kívánó ellenzéki politikus számára.

Házastársam, a politikába civil jelöltként érkező Jószai Teodóra 2021. január 12-én jelentette be indulási szándékát, a DK és a Momentum támogatását tudva maga mögött. Nagy János egy héttel később, január 19-én a rendkívüli jogrend adta lehetőségével élve, egyszemélyi döntéssel, jogszerűtlenül menesztett alpolgármesteri tisztségemből, azzal a szándékkal, hogy az előválasztási versengésben ilyen módon jusson tisztességtelen előnyhöz Jószai Teodórával szemben. Menesztésem jogszerűtlenségét azóta a Pest Megyei Kormányhivatal elismerte, a képviselő-testület pedig visszahelyezett pozíciómba és elmaradt díjazásom rendezését is megszavazta. A díjazásomat a polgármester azóta is visszatartja, mely ügyben peres eljárást indítottam.

Az országgyűlési választási kampányban, előválasztási veresége után Nagy János az előválasztás szellemiségét és a hatpárti együttműködés céljait súlyosan megsértve utasította vissza az Egységben Magyarországért közös jelöltjének támogatását, miközben a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltjének médiafelületet biztosított a városi újságban.

Nagy János pozíciójában hagyta azt az alpolgármestert, akitől az őt a 2019-es önkormányzati választásokon támogató LMP elhatárolódott és akit nyilvánosan szólított fel lemondásra azért, mert a kampányban nyíltan a Fidesz jelöltjét támogatta és a közös ellenzéki jelöltet rágalmazta.

Nagy János vitatható városvezetési stílusa és intézkedési ellentétesek azokkal az együttműködésen és a köz szolgálatán alapuló elvekkel, melyek talaján ellenzéki szövetségünk létrejött. A Fidesszel nyíltan vállalt együttműködését, mely arra irányul, hogy az Összefogás politikusait és szakmai tudásuk, helyismeretük okán jelölt civil segítőit bizottsági pozíciókból és felügyelőbizottsági helyekről eltávolítsa, helyükre fideszes delegáltakat és a polgármester saját jelöltjeit ültetve, határozottan elítélem.

Kiadó: Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek