2021. 10. 25. hétfő

Blanka, Bianka
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Interjú
  • »
  • DK:Orbán félt a brüsszeli vitától – Niedermüller Péter EP-képviselő közleménye

DK:Orbán félt a brüsszeli vitától – Niedermüller Péter EP-képviselő közleménye

Alább találod Niedermüller Péter EP-képviselő (DK) közleményét az Európai Parlament mai plenáris üléséről, amely ismét a magyar jogállamiság helyzetét tárgyalta.
Orbán Viktor nem mer szembenézni az Európai Parlamenttel, ezért nem vett részt a magyar jogállamiság helyzetét tárgyaló vitán. A magyar miniszterelnök fél a demokráciától, fél a demokratikus vitától. Ezért számolta fel a médiaszabadságot és a független igazságszolgáltatást. Ezért nem tesz semmit a korrupció ellen, amelyből ráadásul a saját családja is busás hasznot húz. Ezért igyekszik ellehetetleníteni a civil szervezetek működését. Ezért fűzi szorosabbra a diplomáciai kapcsolatokat autoriter rezsimekkel és diktátorokkal. A magyar kormányfő az Európai Parlamenttel nem tárgyal, de szívesen utazik Braziliába vagy éppen Fehéroroszországba. Nyilvánvaló, hogy Orbánnak semmi nem számít, csak a hatalom, és ezért a saját országát, a demokráciát, az európai értékeket is hajlandó elárulni.

Az Európai Parlament nem Magyarország ellenében, hanem éppen a magyar állampolgárok érdekében vitatkozik Magyarországról újra és újra. Azért, hogy a gyerekeink, unokáink egy olyan európai országban nőhessenek fel, ahol mindenkinek egyforma esélye van egy jobb életre, nemcsak a hatalom kegyeltjeinek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Szöveg: Budapest, 2021. október 23. Fényfestés a Halászbástyán az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Mohai…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum