2022. 06. 30. csütörtök

Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Interjú
  • »
  • DK:Orbán félt a brüsszeli vitától – Niedermüller Péter EP-képviselő közleménye

DK:Orbán félt a brüsszeli vitától – Niedermüller Péter EP-képviselő közleménye

Alább találod Niedermüller Péter EP-képviselő (DK) közleményét az Európai Parlament mai plenáris üléséről, amely ismét a magyar jogállamiság helyzetét tárgyalta.
Orbán Viktor nem mer szembenézni az Európai Parlamenttel, ezért nem vett részt a magyar jogállamiság helyzetét tárgyaló vitán. A magyar miniszterelnök fél a demokráciától, fél a demokratikus vitától. Ezért számolta fel a médiaszabadságot és a független igazságszolgáltatást. Ezért nem tesz semmit a korrupció ellen, amelyből ráadásul a saját családja is busás hasznot húz. Ezért igyekszik ellehetetleníteni a civil szervezetek működését. Ezért fűzi szorosabbra a diplomáciai kapcsolatokat autoriter rezsimekkel és diktátorokkal. A magyar kormányfő az Európai Parlamenttel nem tárgyal, de szívesen utazik Braziliába vagy éppen Fehéroroszországba. Nyilvánvaló, hogy Orbánnak semmi nem számít, csak a hatalom, és ezért a saját országát, a demokráciát, az európai értékeket is hajlandó elárulni.

Az Európai Parlament nem Magyarország ellenében, hanem éppen a magyar állampolgárok érdekében vitatkozik Magyarországról újra és újra. Azért, hogy a gyerekeink, unokáink egy olyan európai országban nőhessenek fel, ahol mindenkinek egyforma esélye van egy jobb életre, nemcsak a hatalom kegyeltjeinek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Beszélgetés Fábián Bertalan igazgatóval  A gödöllői Török Ignác Gimnázium, hosszú évek óta előkelő helyet foglal el Magyarország 100 legjobb középi…

További cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum