2023. 02. 9. csütörtök

Abigél, Alex
1 EUR 389 HUF
1 GBP 438 HUF

Így készíts trendi fali dekorációt pampafűvel!

A növények a lakberendezés kellékei között ugyanúgy szerepet kapnak, mint az esküvői vagy rendezvény dekorációban. A trendek itt is folyamatosan változnak: míg pár éve még a pozsgások, kaktuszok és pálmák voltak porondon, most a szárított növények élik reneszánszukat.

 

A “Do It Yourself” jegyében mi is kedvet kaptunk egy kis barkácsoláshoz, célunk tetszetős és divatos dekorációs elemek készítése. Az alapanyag a növényeknél maradva a pampafű, ez a kecses és selymes, törékeny, de figyelemfelkeltő díszfű. Megmutatjuk, hogyan készíts falidíszt pampafű felhasználásával még akkor is, ha nem jó a kézügyességed. De előbb lássuk, mi fán terem!

 

Mi az a pampafű?

 

A pampafű egy Dél-Amerikából származó fűfajta, amit a “Füvek királynőjeként” is emlegetnek. Hosszú, vékony és törékeny szárán selymes, szétterülő kalász lengedezik. Törtfehér, barnás és rózsaszín változatokban van jelen a természetben, de ma már a festékeknek köszönhetően más színváltozatokban is kapható. Több áruház, így a mömax dekorációs termékpalettáján műnövényként is megtalálod ízléses, valósághű változatait.

 

Előnye, hogy igénytelennek mondható növény, így szinte bármelyik kertben megterem. Egyedül arra kell odafigyelni, hogy soha ne álljon vízben. Gyorsan terebélyesedik, a 170-180 cm-es magasságot is eléri, de amikor virágzik, három méterre is megnő, így kertünk pompázatos dísze lehet. Virágait télen is megtartja, csodálatos látványt nyújtva a havas kertben.

 

Készíts falitükröt pampafűvel 15 perc alatt!

 

A trendi lakásdekor készítéséhez a következőkre lesz szükséged:

 

  • egy kerek vágódeszka (fa alátét)
  • egy kerek tükör
  • pampafű és más száraz növények
  • ragasztópisztoly
  • kézi fúrógép
  • falikampó
  • mérőszalag, ceruza vagy toll.

 

Ha mindezt előkészítetted, bele is vághatunk!

 

Számold meg, hány szál pampafűvel gazdálkodhatsz, és ennek megfelelően fúrj kis lyukakat a vágódeszka peremén. Vigyázz, hogy a lyukak ne legyenek nagyobbak a fűszálak átmérőjénél!

 

Ha a lyukakkal elkészültél, nyomj mindegyikbe ragasztót. Ezután vágd le a pampafű szálak hosszú szárát akkorára, hogy beleférjenek, majd helyezd el bennük a díszfüveket és szárított virágokat. Ha ez megtörtént, felragaszthatod a tükörlapot a deszka egyik oldalára.

 

Utolsó lépésként rögzítsd a deszka másik oldalán a falikampót, és már el is helyezheted a saját készítésű dísztükröt a falon. Ha belejöttél és van még elegendő hozzávalód, akkor készíts még tükröket. Variálhatod a méretet, a színt, a száraz növényeket, alakíts ki kompozíciókat a pampafű tükrökből!

 

Pampafű az enteriőrben

 

A fűből nem csak tükröt készíthetsz. Ha vásárolod, az élő növényt különböző hosszal és kalásznagysággal találod meg a különféle helyeken. Helyezd el a széles, díszítés nélküli fal előtt egy padlóvázában, és máris kitölti a teret. Meleg színeivel és selymességével barátságos hangulatot és meleg hatást nyújt otthonodban.

 

Ha a “tolla” hullani kezd, csak fújd be hajlakkal, és akár három évig is díszíti a teret!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek