2022. 06. 30. csütörtök

Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Gy. Németh Erzsébet: Nem lehet jelentős fakivágás a Gellért-hegyen!

Gy. Németh Erzsébet: Nem lehet jelentős fakivágás a Gellért-hegyen!

“A kormány jelentős fakivágásra készül a gellérthegyi sikló beruházásánál is. Az építési engedélyhez készült hatástanulmány szerint a kormány mintegy száz fát vágatna ki a Gellért-hegyen, ezzel pedig egy 20 méteres sávban tűnnének el a fák a hegyről. A kormány ráadásul kiemelt beruházásnak minősítette egy kormányhatározatban, ezzel összhangban pedig már olyan híresztelések is napvilágot láttak, hogy az építkezés végül egy fideszes vállalkozóhoz kerülhet majd. Ha ez így megtörténne, az a budapestiek elárulásával lenne egyenlő, hiszen a Fővárosi Közgyűlés még semmilyen döntést nem hozott az ügyben.

A Demokratikus Koalíció főpolgármester-helyetteseként még most figyelmeztetem az Orbán-kormányt: semmit rólunk nélkülünk, a kormány nem adhatja oda egyetlen oligarchának sem a gellérthegyi sikló építését, főleg nem az üzemeltetését! Sem Újbuda, sem a főváros más részeihez nem nyúlhat úgy a kormány, hogy azt előtte nem hagyja jóvá a Fővárosi Önkormányzat. Bár még nem született döntés az ügyben, mi egyébként támogatjuk a beruházást, de csak közberuházásként, csak a fakivágások elkerülhetetlenül szükséges mértékűre csökkentésével, és a ma százas nagyságrendben behajtó turistabuszok kitiltásával. Ha mindez megvalósul, akkor a Főváros nem fog a beruházás útjába állni, de ehhez ragaszkodni fogunk, hiszen ez szolgálja mind a budapestiek, mind az újbudaiak érdekeit.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum