2022. 11. 27. vasárnap

Virgil
1 EUR 411 HUF
1 GBP 479 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Folytatódik az „ötven miskolci” eszmecseréje a hétvégi Közösségi Gyűlésen

Folytatódik az „ötven miskolci” eszmecseréje a hétvégi Közösségi Gyűlésen

Újfajta módszerrel bővítette Miskolc a részvételi demokrácia eszközrendszerét: több hónapos előkészület után szeptember közepén egy hétvégén át tartott az első Közösségi Gyűlés, amely most szombaton és vasárnap, azaz 2021. október 2-3-án folytatódik.

A közösségi gyűlés technikáját Magyarországon másodikként a borsodi megyeszékhely próbálhatja ki. Az esemény megrendezésében Miskolc MJV Önkormányzata a DemNet Alapítvánnyal és a Dialóg Egyesülettel működik együtt. Az esemény helyszíne a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár nagyterme.

 

A fórum témáját az önkormányzat helyi civilekkel közösen választotta meg a klímaváltozás tematikáján belül. „Levegőt! Mi szennyezzük, mi szívjuk. Mit tehetünk közösen, hogy jobb legyen a levegőminőség Miskolcon?” A Közösségi Gyűlés segítségével a városi önkormányzat közvetlenül ötven helybeli, de közvetetten ezrek, sőt, tízezrek véleményét tudja meghallgatni és későbbi döntéshozatalainál figyelembe venni. A kétszer két hétvégés megbeszélés, előadások, viták és egyeztetések nyomán reprezentatívan, „minden miskolci” képviseletében kiválasztott félszáz polgártársunk közös nyilatkozatot, illetve javaslatcsomagot fog megfogalmazni, ami iránymutatásképp szolgál a városvezetés számára a következő időszak nagyobb döntéseinél, koncepcióalkotásánál, várospolitikai határozatainál.

 

A közösségi gyűlés és általában a részvételi program céljáról, eredményeiről továbbra is a miskolc.hu/tervezzukmiskolcot weboldalon lehet bővebb információt találni.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Adventi Matiné
A Művészetek Háza Béke Art Moziterme Adventi Matiné programja keretében idén is minden adventi hétvégén animációs és családi filmekkel várja az érdekl…