2022. 06. 29. szerda

Péter, Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Folytatódik az „ötven miskolci” eszmecseréje a hétvégi Közösségi Gyűlésen

Folytatódik az „ötven miskolci” eszmecseréje a hétvégi Közösségi Gyűlésen

Újfajta módszerrel bővítette Miskolc a részvételi demokrácia eszközrendszerét: több hónapos előkészület után szeptember közepén egy hétvégén át tartott az első Közösségi Gyűlés, amely most szombaton és vasárnap, azaz 2021. október 2-3-án folytatódik.

A közösségi gyűlés technikáját Magyarországon másodikként a borsodi megyeszékhely próbálhatja ki. Az esemény megrendezésében Miskolc MJV Önkormányzata a DemNet Alapítvánnyal és a Dialóg Egyesülettel működik együtt. Az esemény helyszíne a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár nagyterme.

 

A fórum témáját az önkormányzat helyi civilekkel közösen választotta meg a klímaváltozás tematikáján belül. „Levegőt! Mi szennyezzük, mi szívjuk. Mit tehetünk közösen, hogy jobb legyen a levegőminőség Miskolcon?” A Közösségi Gyűlés segítségével a városi önkormányzat közvetlenül ötven helybeli, de közvetetten ezrek, sőt, tízezrek véleményét tudja meghallgatni és későbbi döntéshozatalainál figyelembe venni. A kétszer két hétvégés megbeszélés, előadások, viták és egyeztetések nyomán reprezentatívan, „minden miskolci” képviseletében kiválasztott félszáz polgártársunk közös nyilatkozatot, illetve javaslatcsomagot fog megfogalmazni, ami iránymutatásképp szolgál a városvezetés számára a következő időszak nagyobb döntéseinél, koncepcióalkotásánál, várospolitikai határozatainál.

 

A közösségi gyűlés és általában a részvételi program céljáról, eredményeiről továbbra is a miskolc.hu/tervezzukmiskolcot weboldalon lehet bővebb információt találni.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum