2022. 10. 2. vasárnap

Petra
1 EUR 422 HUF
1 GBP 478 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Felháborító, hogy az ügyészség futni hagyná a buszsofőr támadóját

Felháborító, hogy az ügyészség futni hagyná a buszsofőr támadóját

A Mi Hazánk felháborítónak tartja, hogy a Miskolci Járási Ügyészség tárgyalás mellőzését kérve, mindössze felfüggesztett büntetést javasol annak az embernek, aki rátámadt egy buszsofőrre.

A sofőr közfeladatot ellátó személynek minősül, így fokozott védelemben kell részesülnie. Felteszem a kérdést az ügyészségnek: ha egy fokozottan védett személy megtámadása esetén is csak az egyik legenyhébb büntetés kiszabását kérik, mi lesz ha egy átlagembert támadnak meg? Az ügyészség meg is dicséri majd az elkövetőt? Fel kell végre ismernie a vádhatóságnak, hogy az ilyen esetek elszaporodásában az ő felelősségük is benne van, az enyhe szankciók miatt. Rossz üzenete van annak, hogy bár a törvény biztosítja, de gyakorlatban nem kapják meg a megfelelő védelmet a sofőrök.

A Mi Hazánk Mozgalom törvényjavaslatot dolgozott ki annak érdekében, hogy a közfeladatot ellátó személyek megtámadása esetén mindenképpen letöltendő börtönt kapjon az elkövető. A konkrét esetben pedig elvárjuk, hogy bíróság elé kerüljön az ügy, az ügyészség pedig letöltendő szabadságvesztést kérjen, amely elveszi majd a kedvét az elkövetőnek és példát statuál az ilyen bűncselekmények elkövetésére hajlamos egyéneknek is.

Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, miskolci önkormányzati képviselő

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek