2023. 01. 28. szombat

Károly, Karola
1 EUR 389 HUF
1 GBP 442 HUF

Élhetőbb városokat szeretne az LMP

Az LMP- Magyarország Zöld Pártja élhetőbb városokat szeretne. Azt javasolják, hogy minden városban élő ember a lakásától legfeljebb 20 percnyire találja meg a mindennapi élethez nélkülözhetetlen intézményeket, vásárlási lehetőségeket és főleg zöld területeket.

 

 

Bakos Bernadett a párt országgyűlési képviselője és Kreitler Sas Máté az LMP újbudai önkormányzati képviselője a budapesti Feneketlen tónál tartott sajtótájékoztatójukon kérdésünkre pontosították, hogy a maximum 20 percen belül elérendő célt úgy kell értelmezni, hogy gyalog, kerékpárral vagy tömegközlekedési eszközzel ennyi idő alatt elérhetők legyenek a lakásoktól, az iskolák, az óvodák, a sportintézmények, a hivatalok és minden, ami egy átlagos életvitelhez kell. A lényeg – mint hangsúlyozták, hogy semmiféleképpen nem autóval való utazásban gondolkodnak. Bakos Bernadett felhívta a figyelmet, hogy nem csak a városokra és a városokban élőkre gondolnak, hanem valamennyi településre, amikor az intézmények és a zöldterületek autóhasználat nélküli elérhetőségégről beszélnek. A XI. kerületi helyszínen szóba kerül a tervezett Galvani híd projekt is. Az LMP két politikusa pártjuk álláspontjára hívta fel a figyelmet. Eszerint az Albertfalvai híd megépítése lenne inkább kívánatosabb, ahol a villamos-pálya két oldalán csak egy-egy közúti forgalmi sáv létesülne, a Galvani híd két-két forgalmi sávjával szemben. Továbbá ez a változat már beépült városrészeket kötné össze és nem zúdítana annyi autót a budai oldalra, amennyit az már képtelen lenne fogadni. Bakos Bernadett szerint az Albertfalvai híd pesti oldali forgalomelvezetése is kevésbé terhelné a környezetet, mint a Galvani úti híd megépülése esetén.

Kertész Z István/kép: LMP

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Elfogták a bőcsi támadókat
Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában. Felfegyverkezve elkövetett rablás bűn…