2023. 02. 4. szombat

Ráhel, Csenge
1 EUR 387 HUF
1 GBP 433 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Dr. Kiss László: A kormány újra elutasította, hogy az előző városvezetés adósságait a III. kerület átütemezhesse

Dr. Kiss László: A kormány újra elutasította, hogy az előző városvezetés adósságait a III. kerület átütemezhesse

Önkormányzatunk mintegy 5.2 milliárd forint adósságot vett át elődeitől. Ezen hitelek negyedéves részlete mintegy 192 millió forint.

A hitelek egy jelentős részét 2026-ig kell visszafizetni. Önkormányzatunk folyamatosan kérte a kormányzatot, hogy járuljon hozzá a futamidő meghosszabbításához, ám ezt újra elutasították. Láthatóan politikai döntés született, hiszen ugyanebben a döntési sorban engedélyezték Debrecen további eladósodását és Ballószög Nagyközség 65 millió forintos hitelfelvételét. Az Óbuda-Békásmegyeren élők a kormányzat szemében kevésbé számítanak?

Miközben a kormány az EU-tól hitelekért könyörög, a III. kerületnek azt sem engedi meg, hogy átütemezze elődei adósságát. A gyenge kormányzat a cselekvést politikával helyettesíti, egy erős önkormányzat viszont még ellenszélben is cselekszik!

A kormányzati döntés ellenére meg fogjuk védeni eredményeinket, a III. kerületi emberek eredményeit. Az újabb elvonások sem akadályozhatják meg a Közösségi Költségvetés Programunkat. Az elvonások ellenére is havi húszezer forinttal támogatjuk óvodapedagógusainkat, valamint az elvonások ellenére is folytatjuk zöld programjainkat, aminek eredményeképpen büszkén viseljük a „legklímabarátabb kerület” címet.

Dr. Kiss László 

A III. Kerület DK-s polgármestere 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bejelentés!
Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere Facebook-posztban jelentette be, hogy polgármesterjelöltként indul a 2024-es önkormányzati választásokon. "Sz…