2022. 12. 2. péntek

Melinda, Vivien
1 EUR 414 HUF
1 GBP 482 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Dobrev Klára: Aki szétveri az összefogást, az feladja a 2022-es kormányváltást is

Dobrev Klára: Aki szétveri az összefogást, az feladja a 2022-es kormányváltást is

Az előválasztás első fordulójában és az azt megelőző kampányban egy nagyon tisztességes versengést láthattunk a pártoktól és a jelöltektől.
Volt persze odamondogatás, de nem lépte túl a demokratikus verseny határait. Ezt a tisztességes versengést a második forduló kezdetére Márki-Zay Péter alig pár nap alatt Trump-típusú élethalálharccá változtatta. Megjelent a gyűlölködés, a hazug lejáratókampány, a hazaárulózás. Ez a kampány már nem csak engem próbál lejáratni – az nem igazán zavarna – hanem  szétveri az ellenzéki összefogást is, ami épp a jövő évi győzelem garanciája lehetne.
– Aki fideszesnek mutatja a legnagyobb ellenzéki párt szavazóit,
– aki általános pártellenes hangulatot szít akkor, amikor a szövetséges ellenzéki pártok legalább 2,5 millió szavazója nélkül esélye sincs a kormányváltásnak,
– aki Trump módjára előre bejelenti, hogy ha veszít, akkor csalást fog kiáltani,
-aki lehazaárulózza a nem őt támogató ellenzékieket, majd utána ezt fáradságra fogja, de közben megismétli a valótlan rágalmait,
-aki szerint az, hogy egy ellenzéki politikus nem őt támogatja, csak zsarolás miatt lehetséges,
-aki szerint a nem őt támogató politikusokat a családjuk is megveti ezért,
az nem fog tudni jövő tavasszal nyerni.
Ez a viselkedés ma az ellenzéki összefogásra leselkedő legnagyobb veszély. Aki ezt csinálja, az nemhogy áprilisig, de még decemberig sem fogja tudni egyben tartani az ellenzéki összefogást. Nekem az a dolgom, hogy ne becsüljem alá ezt a veszélyt, hanem megvédjem az ellenzéki hatpárti összefogást. Mert az összefogás nyert Hódmezővásárhelyen, nem Márki-Zay Péter egymaga. Az összefogás nyert Budapesten is, nem Karácsony Gergely önmagában. És ez az ellenzéki összefogás fog győzni 2022-ben is, nem Márki-Zay Péter vagy Dobrev Klára. Aki az összefogás bármely szereplője ellen lejáratókampányt indít, az Orbánnak tesz szívességet.
Dobrev Klára 
A DK miniszterelnök-jelöltje 
Dobrev Klára sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük:

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek