2022. 10. 2. vasárnap

Petra
1 EUR 422 HUF
1 GBP 478 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Dobrev Klára: A DK reagálása a kormány bejelentésére, amely szerint megszűnik a rezsicsökkentés 

Dobrev Klára: A DK reagálása a kormány bejelentésére, amely szerint megszűnik a rezsicsökkentés 

Az Orbán kormány ma kicsit több, mint egy órával ezelőtt megbukott. Megbukott, mert a legfontosabbnak tekintett ügyét tagadta meg és adta fel. Vége a rezsicsökkentésnek.

Kiderült, hogy amivel a kormány a választási kampányban az ellenzéket vádolta, azt saját maga valósítja most meg. Ahogy az orbáni inflációt, a különböző áthárított különadókat, vagy a KATA megszüntetését, úgy a rezsicsökkentés feladását is az emberek és a családok fogják megfizetni. A rezsicsökkentés feladása a legtöbb családnak akár több tízezres pluszterhet jelenthet, magyar családok tízezrei szembesülhetnek majd azzal, hogy nincs pénzük kifizetni a rezsit. Ez megengedhetetlen.

Hazugság volt a rezsicsökkentés, hazugság, hogy mindig menekültek támadnak meg bennünket. Hazugság, hogy mi, tisztességes hazafiak, magyar, európai polgárok jelentjük a veszélyt Magyarországra. Ellenkezőleg, Orbán Viktor jelenti a veszélyt a hazánkra. Vonjuk le közösen a tanulságokat.  Készülnünk kell, mert ha egy politikai közösség feladja a legfontosabb ügyét, akkor megbukik. Ez a kormány ma feladta a legfontosabb ügyét, de mi nem adjuk fel a miénket: a szabad, demokratikus, európai Magyarországot. Dolgozunk tovább.

Dobrev Klára 

A DK EP-képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek