2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

DK:Sulyok  Tamásnak mennie kell!

Dobrev Klára: Összegyűltek a megfosztási eljárás kezdeményezéséhez szükséges aláírások az  Országgyűlésben – Sulyok  Tamásnak mennie kell!

Dobrev Klára mai sajtótájékoztatóján bejelentette: összegyűltek a szükséges aláírások az Országgyűlésben ahhoz, hogy meginduljon a megfosztási eljárás Sulyok Tamás ellen. A Demokratikus Koalíció és a megfosztási eljárást támogató ellenzéki pártok szerint ugyanis nem lehet hazánk államfője egy köztörvényes bűnöző. Aki bűncselekmények sorát követte el bármikor az életében, aki törvényellenesen játszotta át a magyar földet külföldiek kezére, az nem fejezheti ki a nemzet egységét, és nem töltheti be hazánk legmagasabb közjogi méltóságának szerepét – fogalmazott a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője, majd megköszönte az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum, a Jobbik és az LMP képviselőinek támogatását, akik aláírták a megfosztási eljárás elindításához szükséges kezdeményezésünket. 

Hozzátetette: Orbán Viktoron a sor, hogy válaszoljon: lehet Magyarország köztársasági elnöke egy köztörvényes bűnöző? Orbán szerint kifejezheti a magyar nemzet egységét és képviselheti a magyarokat a nagyvilágban egy olyan ember, aki törvényellenesen játszotta át a magyar földet külföldiek kezére? Orbán szerint lehet Magyarország legmagasabb közjogi méltósága egy olyan ember, aki még alkotmánybíróként is az osztrák földmaffiás céggel állt kapcsolatban? „Ez a néma sunnyogás, amibe a miniszterelnök burkolózik, a gyávaság legbiztosabb jele. Orbánnak nem magyar miszterelnöknek, pláne nem az Európai Bizottság elnökének kellene lennie, hanem bukott politikusnak” – jelentette ki Dobrev Klára, majd arra kérte Orbánt, szedje össze a bátorságát, és álljon az ország elé Sulyok-ügyben.

Dobrev Klára sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük:
https://www.facebook.com/dk365/videos/387821860975672

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…