2022. 01. 21. péntek

Ágnes
1 EUR 356 HUF
1 GBP 427 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK:Már az Orbán család bankja szedi be a vállalkozóktól a kamarai díjakat – Egy újabb ok, amiért el kell törölni a kötelező kamarai hozzájárulást!

DK:Már az Orbán család bankja szedi be a vállalkozóktól a kamarai díjakat – Egy újabb ok, amiért el kell törölni a kötelező kamarai hozzájárulást!

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara arról küldött levelet a vállalkozóknak, hogy az idei évtől a kamara Gránit Banknál nyitott számlájára kell befizetniük a kötelező kamarai hozzájárulást.

Az Orbán család tehát vett magának egy saját bankot, majd pár hétre rá a fideszes Parragh László által vezetett kamara egyből számlát is nyitott a banknál, hogy oda vigye a vállalkozóktól beszedett pénzt. Ez azt is megmagyarázza, hogy eddig miért nem törli el a kormány a vállalkozók kötelező kamarai hozzájárulását a válság miatt: az Orbán család házi bankjának ezekre a pénzekre is szüksége van, bármibe is kerül ez a vállalkozásoknak.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy az Orbán család bankja szedi be a vállalkozóktól a kamarai díjakat! A DK szerint a koronavírus okozta válság alatt eleve el kellett volna engedni a vállalkozók kötelező kamarai hozzájárulását, ez csak egy újabb nyomós ok a vállalkozásokat feleslegesen terhelő díj megszüntetésére. A DK ezért továbbra is azt követeli, hogy töröljék el a vállalkozásokat sújtó kötelező kamarai hozzájárulást! Az ügy persze felvet egy másik fontos kérdést is: vajon hány fideszes szervezet fogja még bejelenteni, hogy mostantól az Orbán család bankjában gyűjti a pénzt? Mostantól minden Fidesz-közeli szervezet a Gránit Bankba fogja irányítani az emberek, vállalkozások pénzét?

Ráczné Földi Judit

DK elnökségi tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum