2022. 05. 27. péntek

Hella
1 EUR 393 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Újabb komoly pofon Orbánnak az Európai Parlamentben – Ezúttal a lengyel kormánypárti szövetségese határolódott el a magyar miniszterelnöktől 

DK: Újabb komoly pofon Orbánnak az Európai Parlamentben – Ezúttal a lengyel kormánypárti szövetségese határolódott el a magyar miniszterelnöktől 

A mai napon ismét Orbán Viktor kormányának bűnlajstroma volt az egyik fő témája az Európai Parlament Magyarországot és Lengyelországot érintő, 7-es cikkelyről szóló szavazásának.
A szavazás legfontosabb mozzanata az volt, amikor a lengyel kormánypárt képviselői egy olyan javaslatot nyújtottak be, ami alapján az eljárás már egyedüliként, csak a magyar kormányra vonatkozna. A javaslat alapján a magyar kormány lenne az egyetlen, amely nem kaphatna európai uniós pénzt egészen addig, amíg Orbán és haverjai nem hagyják abba a magyar embereket megillető pénzek ellopását.
A DK szerint mostanra teljesen nyilvánvaló, hogy Orbán végérvényesen egyedül maradt az Európai Unióban. Mára már a magyar miniszterelnök eddigi legfőbb európai szövetségese is amellett érvel, hogy a magyar kormány ne jusson több ellopható uniós pénzhez, hiszen már Varsóból is látszik, hogy az nem a magyar emberek, hanem Orbán családtagjainak és haverjainak a zsebében landol. Ezzel mára nem maradt olyan tagállami kormány, amely vállalhatónak tartaná Orbán velejéig romlott, korrupt politikai bűnszervezetét.
A Demokratikus Koalíció európai parlamenti delegációja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum