2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Újabb bizonyíték az egészségügy összeomlására – Hiánycikké váltak a legalapvetőbb gyógyászati segédeszközök is

DK: Újabb bizonyíték az egészségügy összeomlására – Hiánycikké váltak a legalapvetőbb gyógyászati segédeszközök is

Miközben csak a hétvégén 45 ezer új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, a járvány újabb hulláma egyértelműen világít rá az Orbán-kormány szívtelen és gonosz egészségpolitikájának következményeire.

Az Index beszámolójából derül ki, hogy drámai helyzet alakult ki a gyógyászati segédeszközök piacán, ugyanis eddig széles körben használt, megfizethető áron beszerezhető segédeszközök tűntek el teljesen, vagy emelkedtek az egy évvel ezelőtti áruk duplájára.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy az Orbán-kormány tétlenül nézi, ahogy a készlethiány és a brutális drágulás következtében több százezer kiszolgáltatott magyar ember megfelelő egészségügyi ellátása kerül veszélybe. Orbánék számára úgy néz ki, elfogadható, hogy mozgássérültek, halláskárosultak, vagy ágyhoz kötött betegek tisztességes életkörülményekhez való joga sérül nap mint nap, mert a kormány összeomló és felelőtlen egészségpolitikája már a gyógyászati segédeszközök piacát is elérte. A DK szerint egy tisztességes kormány azonnal cselekedne ilyen helyzetben, felelősséget vállalna az elmúlt évek elhibázott egészségügyi döntéseiért és segítene a kiszolgáltatott embereken.

Berecz Mátyás 

Az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje Heves megye 1. választókörzetében, a DK egri önkormányzati képviselője 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…