2023. 03. 24. péntek

Gábor, Karina
1 EUR 387 HUF
1 GBP 440 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Szijjártóék elhallgatták a külügy orosz hekkertámadását, derül ki az Európai Bizottság DK-nak küldött válaszaiból

DK: Szijjártóék elhallgatták a külügy orosz hekkertámadását, derül ki az Európai Bizottság DK-nak küldött válaszaiból

Március végén látott napvilágot a hír, hogy orosz hekkertámadás érte a magyar Külügyminisztériumot. Mint akkor kiderült, a támadás során titkos dokumentumokhoz, bizalmas iratokhoz, az EU-t és a NATO-t is érintő információkhoz is hozzáfértek.

A Demokratikus Koalíció EP-képviselői ezért írásbeli kérdésben fordultak az Európai Bizottsághoz, hogy megtudjuk, kapott-e a bizottság jelzést a magyar külügytől az orosz hekkerek akciójáról és az ellopott dokumentumokról.

A Demokratikus Koalíció Európai Parlamenti frakciója felháborodva értesült az Európai Bizottságtól, hogy a magyar kormány egyáltalán nem tájékoztatta a bizottságot az orosz hekkertámadás tényéről, ahogyan semmilyen információt nem adott a kiszivárgott és ellopott Európai Uniót is érintő dokumentumokról. A DK szerint ismét bebizonyosodott, hogy Szijjártó Péteréknek fontosabb Putyin hekkereinek falazni, mint Magyarország és az Európai Unió érdekeit védeni, ezért hallgatják el, hogy orosz hekkerek járkálnak ki-be a Külügyminisztérium informatikai rendszerébe.

Ara-Kovács Attila

A DK EP-képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek